Parfumer fra Geoffrey Beene

Den amerikanske modeskaber Geoffrey Beene – kendt for sin sportslig-klassiske stil – hørte allerede … Læs mere
5
4/5 baseret på alle bedømmelser

Geoffrey Beene Parfumer

Den amerikanske modeskaber Geoffrey Beene – kendt for sin sportslig-klassiske stil – hørte allerede i 60erne til de første designere, der ikke kun skabte mode... Foruden sine tidløse modeller kreerede Geoffrey Beene tre parfumer, der kombinerede avanceret sportslig friskhed med bemærkelsesværdig elegance. Hans kendteste duftkreation er Grey Flanell – der allerede i 1976 fik den eftertragtede duft-Oscar, Fifi Award, for den bedste duft til mænd. Grey Flannel – „Den grå flakon er elegant tidløs og overlever ethvert modelune, og det har den gjort gennem generationer“, udtaler designeren GeoffreyBeene.
Vidste du at Indhold

Geoffrey Beene – eksperten indenfor mode- og duftverdenen!

Geoffrey Beene var en amerikansk mode- og parfumedesigner, der blev født den 30.08.1927 i Hynesville, Lousiana. Den unge Geoffrey Beene blev født ind i en familie af medicinere og blev også som ung opfordret til at studere medicin. Den kreative Beene begyndte studiet på Tulane University i New Orleans, men afbrød studiet efter tre år for at beskæftige sig med hans virkelige passion - mode og lifestyle!

Geoffrey Beene flyttede til Los Angeles og begyndte at studere fashion design på University of Southern California. I 1947 flyttede Geoffrey Beene til New York for at gå på Traphagan School of Fashion. Efterfølgende flyttede kunstneren i modens by for at gå på den berømte modeskole Ecole de la Chambre Syndicate de la Couture Parisienne. Fuld af inspiration og efter at have modtaget undervisning fra de bedste lærere, vendte Beene i 1949 tilbage til New York, hvor han var beskæftiget som designer assistent i Seveneth Avenue House hos Harmay. Ni år senere forlod han Harmay for at arbejde sammen med Teal Traina indtil han grundlagde modeimperiet af samme navn.

Grundlæggelsen af et super design label!

Sammen med Teal Trainas Leo Orlandi grundlagde Geoffrey Beene sin virksomhed i et showroom på Seventh Avenue. Allerede et år senere modtog Beene Coty American Fashion Critics Award – en af de vigtigste priser i modeverdenen. Geoffrey Beenes første kollektion var så succesrig, at han kom på forsiden af Vogue Magazine.

Fra 1970´erne udvidede Geoffrey Beene sit designertalent til også at omfatte andre ting, som for eksempel solbriller eller sengetøj. Den særdeles kreative Geoffrey Beene begyndte herefter også at udvikle dufte. I 1976 blev Beene den første amerikaner, der præsentere den kollektion på Milanos Fashion Week. I de efterfølgende år vandt den succesfulde modeskaber yderligere 6 Coty Awards og i 1982 modtog Geoffrey Beene sin 8. Coty Award.

I 1989 åbnede Beene sin første Geoffrey Beene Retail Store på Fifth Avenue. Også denne eksklusive butik var en succes og blandt de berømte stamkunder var blandt andet Glenn Close, Lady Bird Johnson, Pat Nixon og Nancy Reagan. Efter over 40 år som succesrig designer døde Geoffrey Beene i en alder af 77 år af kræft – hans mode og specielle dufte lever videre og sælges stadig som dengang i hele verdenen!

Vores Geoffrey Beene anbefalinger:

  • Geoffrey Beene Grey Flannel Eau de Toilette 100 ml – grå flonel kan være så dejligt! Denne tidløse og udtryksfulde duft er aldrig gået af mode og har i årtier fortryllet sanserne! Let træholdig, fuld af følelser og med sarte accenter fra violer, ambra og lemon!
  • Geoffrey Beene Grey Flannel After Shave Lotion 120 ml – fantastisk behagelig After Shave Lotion, der beroliger og forfrisker huden efter barberingen. Enestående duftnote som på bedst tænkelig vis forener mandens styrke med hans mildhed!

 

Klassikeren Geoffrey Beene Grey Flannel stammer helt tilbage til 1975 og var en af de førte dufte overhovedet fra parfumøren! Den hører til blandt de mest kendte duftkreationer og den sportslige, klassiske duft er indtil i dag tidløs elegant og har ikke mistet noget af sit oprindelige særpræg!