Mascara

351 Vare
17440
4,5/5 baseret på alle bedømmelser

Mascara til udtryksfulde øjne

Mascara er et musthave-produkt, når det gælder makeup . Mascara fremhæver vipperne, giver øjenene mere udstråling og er hurtigt at bruge. Hvis man kun skulle vælge et enkelt makeup-produkt, som ikke må mangle på noget badeværelse, så skulle det klart være mascara.

Hvilken mascara passer til dig?

En god mascara behøver ikke at være dyr. Hvilken effekt du kan opnå med din mascara afhænger ikke kun af mascaraen, men også af dine egne vippers beskaffenhed. Valget af mascara bestemmes også af, om du vil bruge den til at lave sexede smokey eyes om aftenen, eller om du blot vil bruge den til let at fremhæve dine øjne i din hverdagsmakeup.

Men først skal du beslutte dig for, hvilken mascarafarve du ønsker. Klassikeren og den mest solgte mascara er den sorte, men du kan også få mascara i farverne:

  • brun
  • blå
  • grøn
  • lilla

Alt, hvad du kan lide, er tilladt. Du kan også skabe flotte effekter med mascara. I hverdagen passer sort eller brun måske bedst, men til festen i weekenden er det også sjovt at bruge en blå farve. Det er også en mulighed at give de øverste bipper en klassisk sort eller brun farve, mens de nederste vipper får en mere iøjenfaldende farve.

Mascara – hold i alle livets situationer

Om din mascara skal være vandfast eller ej er et vigtigt købskriterie. Mens vandopløselige mascara først og fremmest består af vand, som ikke belaster vipperne og er let at fjerne igen, tørrer vipperne hurtigere ud af vandfast mascara, så de lettere knækker. I modsætning hertil klarer en vandfast mascara både en tur i svømmehallen, tårer eller regn. Til mennesker med kontaktlinser eller øjne, som let løber i vand, er den også det bedste valg.

Vandfast mascara fjernes med en speciel olieholdig makeupfjerner, hvilket er lidt mere tidskrævende. Så det bedste er at anvende vandopløselig mascara til hverdag for at skåne dine vipper og kun bruge den vandfaste udgave til særlige lejligheder, i regnvejr, eller hvis du har følsomme øjne.

Hvor vigtigt er mascaraens børste:

Den mascara, som passer bedst til dig, kan du kende på børsten. Mens tykke børster af kunststof giver vipperne mere volumen og tykkelse, defineres de bedre med fine, spiralformede silikonebørster. Buede børster passer til vippernes naturlige bue, så det er lettere at nå alle vipper, og du opnår en flottere bøjning.

Har du derimod mere fine vipper og vil du gerne gøre dem tykkere, så har du brug for en kort, tyk børste. Hvis dine vipper allerede er lange og fyldige, så vælg en fin børste af silikone, som adskiller og dermed understreger dine vipper.

En god mascara smuldrer ikke

De bedste mascara kan du kende på, at den ikke smuldrer, klumper sammen eller tværes ud på øjnene. Ofte er du nødt til at prøve forskellige mascaraer, før du kan vælge et produkt, som du køber igen og igen. Jagten på den bedste mascara er makeuppens svar på den hellige gral, for fulde, tætte vipper med en let forlængelse er med til at give dine øjne en helt særlige udstråling

Hvis din mascara begynder at smuldre, så er den muligvis af ældre dato og begyndt at tørre ud. Så er det snart tid til at købe en ny.