Neglesakse

20 Vare
22
5/5 baseret på alle bedømmelser

Alt det, du ikke vidste om neglesakse

Neglesakse er beregnet til at afkorte fingernegle til den ønskede længde. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, når du køber en neglesaks. Der findes nemlig flere forskellige typer neglesakse. Den rigtige type afhænger af, hvilke negle du vil klippe. Følgende tips kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

  • Materiale: De fleste neglesakse er af rustfrit stål. Vær forsigtig ved meget billige modeller. De kan indeholde nikkel, der kan give problemer, hvis du er allergisk.
  • Ergonomisk form: Vær opmærksom på, at saksen ligger godt i hånden.
  • Justerbare skruer: Skruen i midten bør kunne justeres, så snittet altid er præcist. Generelt bør der ikke være noget ved din neglesaks, der kan klapre eller rokke.
  • Spidsens form: Neglesakse med manicurespids er både velegnede til at afkorte neglene og til at fjerne neglebånd. Runde spidser mindsker desuden faren for at komme til skade, hvis man ikke er helt fortrolig med denne type saks.

Generelt er neglesakse egnet til venstrehånds- og højrehåndsbrugere. På grund af neglenes beskaffenhed bruges de skarpe små hjælpere hovedsageligt i forbindelse med manicure. Der findes også særlige tåneglesakse med mikrotænder. Men man kan også bruge negleklippere eller tænger. Da tånegle er noget tykkere, har du brug for mere kraft.

Sådan bruger du din buede neglesaks rigtigt

Klip ikke dine fingernegle for kort, så får du det bedste resultat. Efter klipningen vil du jo også file dem i facon. Som hovedregel gælder: den ønskede længde + 1 mm. De fleste mennesker holder neglesaksen mellem tommelfinger og pege- eller langefinger. Det virker, men det kan gøres endnu bedre.

Åbn din hånd, og læg neglesaksen ned i den. Så fører du lange- og ringfingeren gennem hullerne. Spidsen vender mod dig selv og kommer til at ligge mellem pegefinger og tommelfinger. Krumningen svarer til neglekrumningen. På den måde afkorter du neglene mere præcist, fordi du fører saksen optimalt. Denne teknik virker både for venstre og for højre hånd.

Når du arbejder med skarpe klinger, vær altid opmærksom på god hygiejne. Særligt, hvis du deler saks med andre mennesker i din husstand. Eller hvis du er kommet til skade med den. Vask din neglesaks med varmt vand efter hver brug. Derefter bør du desinficere den, så har bakterier ikke en chance. I en nødsituation kan du bruge sæbe eller opvaskemiddel

Det bør du ikke bruge din neglesaks til

Neglesakse kan ikke bruges i stedet for papirsakse. Klingen bliver sløv, og efter noget tid kan den ikke længere klippe neglens hornplade ordentlig igennem. Det kan medføre alvorlige skader på neglen. Desuden bør du ikke bruge en buet neglesaks med skarp spids til at fjerne skidt under neglene. Du kan komme galt afsted, hvis klingen smutter ud af hånden. Når du skal klippe følsomme neglebånd, brug hellere en af de særlige modeller med en ekstra skarp manicurespids.

Køb førsteklasses neglesakse hos parfumdreams

Gode neglesakse er præcisionsværktøj. Deres klinger slibes og bearbejdes flere gange under produktionen. Dette ekstra skarpe snit afkorter neglen uden at beskadige den. For dine negles skyld kan det betale sig at investere i en god buet neglesaks. Hos parfumdreams finder du alt, hvad du skal bruge til din neglepleje.