Solcreme

113 Vare
679
5/5 baseret på alle bedømmelser

Hvorfor er det så vigtigt at bruge solcreme i ansigtet?

Din hud får ikke mest sol i ferien, men derimod i hverdagen. Når du er på strøgtur, sidder på en udendørs café eller en hyggelig eftermiddag i parken er din hud konstant udsat for solens UV-stråler. Selv når det er overskyet, er solen og således UV-strålerne til stede hele tiden.

UV-stråler får ikke kun din hud til at ældes før tiden eller blive solskoldet, men det kan også føre til mere alvorlige skader, ja ligefrem hudkræft. UV-stråler kan føre til:

  • solskoldning
  • rynker
  • pigmentpletter
  • slap hud
  • læderagtig hud
  • øget risiko for hudkræft

Hvis man opholder sig for meget i solen, ældes man hurtigere, hvilket ses særligt tydeligt i ansigtet. Enhver solskoldning betyder desuden, at huden bliver forbrændt og risikoen for hudkræft øges. Solcreme beskytter dig mod de skader, som huden i ansigtet kan få af solens UV-stråler. Men det er dog ikke helt så nemt at finde den bedste solcreme til ansigtet, og du skal vide, hvilken hudtype du har.

Hvilken solfaktor har du brug for?

Solfaktoren (SPF) er et af de vigtigste kriterier for valget af solcreme - den fortæller dig, hvor mange gange længere, du kan opholde dig i solen i forhold til, hvis du ingen solfaktor bruger. Hvilken SPF du har brug for, afhænger af din huds evne til at beskytte sig selv:

  • Meget lys hud: Hudens egen beskyttelseevne er 5-10 minutter – du har brug for mindst SPF 25, endnu bedre SPF 30-50+.
  • Lys hud: Hudens egen beskyttelseevne er 10-20 minutter – du har brug for mindst SPF 20, endnu bedre SPF 20-50.
  • Middel hud: Hudens egen beskyttelsesevne er 15-25 minutter – du har brug for mindst SPF 15, endnu bedre SPF 15-30.
  • Mørkere hud: Hudens egen beskyttelsesevne er 20-30 minutter – du har brug for mindst SPF 6, endnu bedre SPF 6-15.

Som udgangspunkt gælder følgende: Jo højere lysfaktoren på din solcreme er, jo bedre er du beskyttet. Du skal også være opmærksom på, at din creme er UVA-mærket, hvilket viser, at den giver tilstrækkelig beskyttelse.

Lige netop, når det drejer sig om solcreme til ansigtet, bør du ikke vælge en for lille lysfaktor, men hellere en, der er lidt højere. Huden i ansigtet er jo meget følsom, og lige netop der ses solskoldet, rynket eller læderagtig hud straks.

Derfor bør du købe solcreme specielt til ansigtet

Når du køber solcreme, skal du sørge for at købe en creme, der er særligt egnet til ansigtet, og ikke bare bruge en creme, som er beregnet til kroppen. Solcreme til ansigtet har en anden konsistens og andre indholdsstoffer end solcreme til kroppen og forhindrer, at du evt. får bumser og tilstoppede porer. Det er bedst at købe en matterende solcreme, for den forhindrer, at din ansigt skinner for meget.

Hvordan kan du genkende en god solcreme til ansigtet?

Den bedste solcreme til ansigtet genkender du ved, at den ud over UV-beskyttelse også indholder andre værdifulde ingredienser bl.a. coenzymet Q10, antioxidanter som vitamin A eller vitamin C samt ceramider, som styrker hudens naturlige barriere. Desuden er solcremer til ansigtet specielt målrettet til forskellig slags hud som f.eks. matterende solcreme til fedtet hud, creme til tør hud eller creme til sart hud.

En tonet solcreme til ansigtet er også populær, da den giver huden et ensartet look og desuden sparer dig for også at komme makeup på. Tonet solcreme til ansigtet fås i forskellige nuancer, så du kan vælge den farve, der lige netop passer til din hudfarve.

Sådan bruger du solcreme rigtigt

Da det fleste solcremer har en indvirkningstid på 20-30 minutter, bør du komme det på i god tid inden du udsættes for sollyset. I ansigtet kommes solcremen ovenpå dagcremen, da den som regel har en fastere konsistens. Du kan også komme den på under makeuppen.

Men glem ikke, især om sommeren, at smøre solcreme i ansigtet med jævne mellemrum – der findes f.eks. lette sprays, som du også kan komme ovenpå din makeup uden at tvære noget noget ud, og som giver dig ny beskyttelse.

Solcreme i ansigtet er mere effektiv end antirynkemidler

Mens en dagcreme med solfaktor er tilstrækkelig til ansigtet om vinteren, så er det ret så vigtigt at bruge solcreme i ansigtet, når det er varmt og solen skinner. Solcreme er det bedste antirynkemiddel, som findes, og du finder et stort udvalgt af de rigtige produkter hos parfumdreams.