Ansigtsvand

195 Vare
2006
5/5 baseret på alle bedømmelser

Ansigtsvand – giver ren og dejlig hud

Ansigtsvand har mange navne. Det kaldes også tonic eller toner, men dens opgave er den samme: Den skal rense og pleje ansigtet på samme tid. Det friske boost får du oveni. Det forener to produkter i ét og kan både rense og pleje. Ansigtsvand bør altid passe til din hudtype og må ikke mangle i din daglige skønhedsrutine.

Hvordan fungerer en ansigtstonic på huden?

Hovedeffekten er ganske enkel. Ansigtsvand skal fjerne døde hudceller og andre aflejringer fra ansigtshuden, halsen og dekolletéen. På grund af den vandede konsistens er det lettest at påføre den med en vatrondel. Toneren til ansigtet opfylder andre opgaver, som din hud nyder godt af:

  • Den forfrisker: Ikke kun om sommeren er den en blid og kølende nydelse til en stresset teint. Den udligner spændinger i huden.
  • Den giver fugtighed: Indholdsstoffer som hyaluronsyre plejer allerede effektivt under selve anvendelsen.
  • Den forebygger uren hud: Rene porer og fjernelse af makeuprester, talg og andre rester giver en flot hud.
  • Den forbedrer hudens udseende: Afhængigt af indholdsstoffer og produkt kan en toner til ansigtet mattere og berolige.
  • Den har en antioxidativ effekt: Oxidativ stress er en af hovedårsagerne til for tidlig hudaldring. Derfor har mange typer ansigtsvand indholdsstoffer, der binder frie radikale.

Hvordan får du mest ud af dit ansigtsvand? Vær opmærksom på din huds behov. Nogle gange er mindre mere. Særligt ved følsom hud bør du være opmærksom på indholdsstofferne og undgå alkohol og parfume.

Sådan bruger du en toner i ansigtet

Er du færdig med din normale ansigtsrensning? Så er det tid til at bruge toneren. For toneren er den effektive forbindelse mellem rensning og pleje og bør derfor have sin faste plads i din hudplejerutine.

Den rigtige anvendelse af ansigtstonic kan tage flere minutter. Men på den anden side er det en god tid til rigtigt at slappe af. Væd vatrondellen, og stryg blidt hen over huden i ansigtet, på halsen og dekolletéen. Ved hvert stryg mærker du den velgørende effekt. Som regel bliver ansigtsvandet på huden. En undtagelse er micellevand, som du på grund af den let skummende konsistens bør skylle af med rent vand.

Ansigtsvand mod uren hud indeholder desuden rensende substanser som eksempelvis tea tree oil. Det affedter huden og reducerer således urenheder. Derfor er det kun med forbehold egnet til tør hud. Generelt understøtter ansigtsvand din hud i at optage flere plejende indholdsstoffer. Derfor bør du efter brug af ansigtsvand altid påføre din almindelige pleje.

Disse indholdsstoffer finder du i ansigtsvand

Vi viser dig et hurtigt overblik over de mest almindelige aktivstoffer, så du hurtigt kan finde det ansigtsvand, der passer til dig. Panthenol, glyceryl og urea hører blandt de gennemfugtende substanser. Vegetabilske ekstrakter som kamille, hamamelis eller morgenfrue har en beroligende og betændelseshæmmende effekt. Udtræk af citrusfrugter og eukalyptus samt mentol giver friskhed, men kan irritere følsom hud. Kosmetisk ler derimod er som regel hudvenlig. I ansigtsvandet renser og matterer den fedtede steder.