Eyeliner

234 Vare
3517
4,5/5 baseret på alle bedømmelser

Fremhæv dine øjne med eyeliner

Med eyeliner fremhæver du dine øjne og kan endda få dem til at virke større. Cat eyes eller helt klassisk – en eyeliner er et must i enhver kosmetikpung og er med til at give dine øjne et helt særligt udtryk. Men det er lidt af en kunst, som man skal øve sig i, at bruge eyeliner.

Der findes to forskellige typer eyliners. Den ene variant er en flydende eyeliner, og det kræver lidt øvelse at bruge den rigtigt. En smal pensel bruges som applikator, og det er lidt af en kunst at bevæge den i en lige linje hen over øjenlåget. Den anden variant er en kohlblyant, som er fast og dermed lidt lettere at bruge, så den kan være praktisk at bruge til de første forsøg med eyeliner.

Du vælger, hvilken farve din eyeliner skal have

Eyelinere fås i mange forskellige farver. Alt efter hvilken farve du vælger, kan du opnå mange forskellige effekter:

  • En hvid eyeliner får straks dine øjne til at se større ud. da det hvide i øjnene bliver større med den hvide eyeliner. Så hvis dine øjne skal virket store, vågne og med et klart blik, er en hvid eyeliner det bedste valg.
  • Sort eyeliner er en klassiker og passer perfekt til vipper med mascara, som med den rette eyeliner-streg virker endnu fyldigere og længere. Med en sort eyeliner kan vipperne forlænges optisk, og du kan hurtigt fremtrylle et smart cat eye-look.
  • Hvis du synes, at sort eyeliner kan virke for hårdt, så prøv i stedet med en brun eyeliner. Den giver ikke kun brune, men også blå eller grønne øjne en naturlig forstørrelseseffekt, men virkere blødere. Brun eyeliner kan kombineres perfekt med en mørk øjenmakeup, hvor hele øjenlåget farves med en brun øjenskygge.

Hvilken farverig eyeliner passer til din øjenfarve?

Med farvede eyelinere i farverne blå eller grån kan du lave flotte effekter og får dine øjne til at stråle. Til grønne øjne passer lilla eyeliner rigtig godt, og brune øjne ser perfekte ud med en blå eyeliner. Blå øjne kommer til at stråle med guld- kobber- eller gule nuancer. Vælg en farvet eyeliner til en særlig lejlighed, til et farvestrålende outfit, til at peppe et enkelt outfit op, eller hvis du bare gerne vil have lidt mere farve i hverdagen.

Sådan bruger du en eyeliner

Et par tips til hvordan du tegner en helt lige streg på øjenlåget:

  • Støt din albue, så du kan holde din hånd helt rolig.
  • Start med at bruge en primer, så din eyeliner ikke tværer ud og ikke straks lander i øjenlågenes folder.
  • Tegn eyelineren så tæt på vippekanten som muligt, så du får vipperne til at virke helt tætte.
  • Ved hængende øjenlåg skal eyelineren trækkes op i en lille vinkel og ikke sidde helt lige på vippekanten. Det får øjnene til at virke større.
  • Træk ikke huden på øjenlåget opad, når du tegner.
  • Når du lægger øjenmakeup, skal du helst gøre det i denne rækkefølge: Først former du vipperne med en øjenvippebukker, så bruger du eyelineren og efterfølgende mascaraen. Hvis du bruger øjenvippebukkeren efter eyelineren, kan du let komme til at tvære eyelineren ud.

Hav god tid til at tegne din eyeliner uden at skynde dig. Og selv om du ryster lidt på hånden de første par gange, så lover vi dig at det bliver bedre med øvelse!