Øjenskygger

307 Vare
1636
5/5 baseret på alle bedømmelser

Øjenskygger: Sådan præger de dit look

Øjenskygger kan ændre hele dit look og må derfor ikke mangle i din makeupsamling. De fås i utallige farver og også i mange forskellige konsistenser:

Mens mørke øjenskygger fuldender din aftenmakeup og fremhæver dine øjne med et stærkt udtryk, kan lyse øjenskygger få dine øjne til at virke større og mere vågne. Du kan også eksperimentere med forskellige farver og fremhæve din naturlige øjenfarve.

Hvilken øjenskygge passer til din øjenfarve?

Til grønne og blå øjne passer grønne øjenskygger rigtig godt, for de skaber et elegant og frisk look. Denne friske farve er især god at bruge om dagen. Varme jordfarver, lette brune nuancer eller et gyldent skær ser også rigtig godt ud til blå øjne.

Hvis du gerne vil fremhæve dine blå eller grønne øjne, så prøv at bruge røde øjenskygger. Det er ikke for alle, men hvis du bruger dem rigtigt, kan du skabe flotte effekter. Til grønne øjne har en rødlig orange en god virkning, brune øjne stråler med en rustrød farve, og blå øjne kan prøve at fremhæve ved at bruge en pink/rød farve. Med røde øjenskygger skaber du en helt særlig effekt og giver dit ansigt et moderne look.

Brune øjne kan du bedst fremhæve med en lys øjenskygge i farverne creme, rosé, beige eller perlemor. Kontrasten får din øjne til at stråle. Til brune øjne passer grøn øjenskygge godt, især hvis dine øjne har en let grøn nuance.

Endnu flere tips til den perfekte øjenskygge

Du kan også kombinere flere øjenskygge-farver og bruge en mørk nuance direkte på låget og og fremhæve området under brynene ved at lysne det med en highlighter. Jo mere du leger med farverne, jo stærkere et udtryk får din makeup. Du kan skabe spændende effekter med øjenskygge og har med den nærmest uendelige farvepalet talrige muligheder for at variere dit look.

Lyse effekter som får dig til at se vågen og frisk ud eller mørker buer over vipperne, som får vipperne og dine øjne til at virke større – prøv dig frem, og kombiner forskellige farver og konsistenser.

Hvilken øjenskygge passer til mig?

Pudderøjenskygge er den mest populære, og utallige producenter laver den i alle mulige farver. Den fås med pressede segmenter, så den er let at påføre, og den fås også med løse pigmenter. Det kræver lidt mere øvelse at påføre løse øjenskygger uden at få partiklerne i øjnene. Med pudderøjenskygger er der også fare for, at øjenskygge-pigmenter løsner sig og falder ned på kindbenene, hvilken kan give pletter. Især på tør hud holder den ikke så godt, så der anbefales det at bruge en øjenskygge primer.

Cremeudgaven er især egnet til begyndere, da denne øjenskygge er let at påføre og fordele uden at øjenskyggepigmenterne havner i øjnene. Der er heller ingen fare for pletter, da denne udgave forbliver på huden. Mens du til pudderøjenskyggen har brug for en pensel, er det ikke nødvendigt med cremeøjenskygger. Den kan du nemt fordele på øjenlåget med en finger.