Parfumer fra Tom Ford

101
5/5 baseret på alle bedømmelser
Vidste du at Indhold

Mærket Tom Ford har siden 2005 strålet lyst og klart på designerhimmelenl.

Den anerkendte amerikanske designer begyndte sin vej i mod succes i 1986 som design-assistent ved Cathy Hartwick, og avancerede allerede i 1988 som designer hos Marc Jacobs for Jeans-serien Perry Ellis Ameriacan. Fra 1990 havde han sit virke hos Gucci, hvor han var blevet kreativ direktør, fik han international anerkendelse med den spektakulære Gucci-kollektion 1995.

Med den moderne, kreative glamour i hans kreationer til kvinder og mænd, sko, ure og tasker fik Tom Ford mærket Guccis stjerne til at funkle kraftigere end før. For sit store engagement modtog Tom Ford i 1995 International Award fra Council of Fashion Designers of America.

Da Gucci-Group i 1999 bliver del af YSL overtager Tom Ford også hos YSL rollen som kreativ direktør og kommunikationsmanager.

Fra år 2000 høstede han omstridt men langsigtet succes med reklamekampagner for mærket Gucci og YSL, der viser halvnøgne og helt nøgne kroppe.

Mærket Tom Ford

Hans første label - Tom Ford International - startede ikonet i 2005 i modeverden efter han havde oplevet forfremmelser i Gucci-Group.

Det kreative multitalen der blev kåret til en af verdens 50 smukkeste mænd af „People Magazine“ præsenterede i 2006 sin første parfumekollektion med dufte til mænd og unisex-dufte under sit eget label Tom Ford. Den uforlignelige magi ved denne første duftkreation fra den legendariske „Black Orchid“, „Private Blend“-Collection og „Tom Ford for Men“ fortryller med det samme.

Den mest indflydelsesrige designer i vores tid og mester i selvstændig marketing gør brug af den samme aggressive og provokerende reklameform for sit eget label som tidligere for Gucci-Group.

Hans lidenskab for duft

Allerede i hans ungdom var Tom Ford fascineret af dufte. Da han var barn fandt interessen for „gode dufte“ især inspiration i hans bedstemors dufte og som teenager var det 70´erne orientalske duftolier, der inspirerede

Tom Ford selv hylder gerne sig selv i dufte og bærer også gerne flere dufte oven på hinanden. Han betegner sig selv som besat af dufte. Han kan bedst lide at bruge duftene samtidig ved helt enkelt at bære dem oven på hinanden. Takket være den røde tråd opstår ingen disharmoni i kompositionen. Den smarte amerikaner har en særlig ambivalens overfor perfekte britiske manerer i forbindelse med duftnoterne ambra, patchouli, vanilje og sandeltræ.

Han holder især meget af patchouli, der altid forekommer i hans dufte. I hans luksuriøse dufte til kvinder „White Patchouli“ bringer han sin kærlighed til denne sanselige, glamourøse duft fuldkommen til udtryk.

I hans duftkreationer til mænd som „Noir“ eller „Noir extreme“ mærker man, hvor vigtigt krydrede topnoter er for duftudviklingen og, at blomsterholdige hjertenoter er vigtige for mænd.

Alle hans dufte har et fælles tema: de er alt i alt varme men indeholder en kølig note.

Tom Ford er nemlig af den opfattelse, at også mænd kan bære blomsterholdige og tunge dufte. Allerede i 1890´erne var violduften en absolut trend for mænd mens blomsterdufte til mænd var et absolut no go til mænd i 1950´erne.

Tiderne ændrer sig og „Black Orchid“, den første duft under mærket Tom Ford, sælges og bæres af 25% af alle mænd.

  • „Signatur“-serien, hvortil blandt andet „Black Orchid“ og „Noir Extreme“ hører, er den første fra de to duftserier fra virksomheden Tom Ford.
  • „Neroli Portofino“ Collection hører til blandt de unge kreationer med brusegel, deodorant, bodyspray og kropsolier og blandt andet de friske citrusfrugter forlænger feriefølelsen.

Værdifulde plejestoffer er i Tom Fords tilfælde indeholdt i alle hans kosmetikprodukter.

  • After Shave Balm i duftserien Noir beroliger mandens hud efter barbering, fortryller huden med sarte teksturer og efterlader en tiltrækkende duft med en flair af eventyrlig orient.

Den fugtighedsgivende bodylotion i serien „Jasmin Rouge“ omhylder kroppen i et hav af sanselige blomsterdufte med mange plejende stoffer, der giver dig en dejlig blød hud.

Personality Tom Ford

Ligesom ved hans dufte kan man også let komme til at sværme for mennesket Tom Ford. Amerikaneren som er født i Austin, Texas, og med permanent bopæl i London, er ligesom hans kreationer original og enestående. Alt hvad der kommer fra Tom Fords sjæl og hænder passer til tidens trends og opfylder kravet om umiskendelig individualitet og det attraktive touch af glamour og luksus. Tom Ford selv lever og elsker denne blanding af livskvalitet og gode omgangsformer kombineret med skurrilitet og moderne elegance, som han i sine unge år også præsenterede på catwalken, hvor elegante aftenkjoler blev kombineret med sneakers.

For Tom Ford er det vigtigste, at hans produkter er fantastiske. Som værende en fantastisk mand lever han dermed op til sine egne krav.

 

.