Ansigtspleje uden parabener

4 Vare
1
5/5 baseret på alle bedømmelser

Ansigtsplejeprodukter uden parabener – Hvem egner det sig til?

Parabener bruges som konserveringsmidler i kosmetikprodukter, så cremer holder længere, og der ikke kan opstå bakterievækst eller dannes skimmel. Frem for alt går man ud fra, at parabener har en hormonel virkning, og derfor er de omstridte. Mange foretrækker derfor en Ansigtspleje eller ansigtspleje produkter uden parabener.

Hvad er parabener?

Parabener er kemiske stoffer, der både har en antibakteriel virkning og dræber svampe. Derfor bruges de gerne til at holde produkter fri for kim og forlænge deres holdbarhed. Allerede siden 1980'erne har parabener været en fast bestanddel i mange kosmetikprodukter, som f.eks. showergels eller ansigtscremer.

Hvorfor anses parabener i cremer for at være farlige?

Deres struktur minder om hormonet østrogen, men med en tydeligt mindre virkning. For meget østrogen i kroppen kan medføre en forstyrret sædproduktion hos mænd og øget risikoen for brystkræft hos kvinder.

Parabener er allerede tilknyttet forekomsten af hormonelle udsving i mange studier. I et studie kunne forskerne konstatere en sammenhæng mellem brystkræft og parabener. Den undersøgte studiegruppe var dog meget lille, hvorfor man kan drage tvivl om betydningen af dette studie.

Der findes også studier, der kategoriserer parabener som harmløse. På grund af denne uenighed de meget omstridte. De tilladte parabener er methyl- og ethylparabener op til en grænseværdi på 4 % samt butyl- og probylparabener op til en grænseværdi på 0,14 %. Derfor er det forståeligt, at mange føler sig mere sikre med kosmetik uden parabener. Hvis du vil være på den sikre side hvad angå kosmetik og ansigtspleje, så findes der masser af produkter, som er helt uden parabener.

Takket være Bio-seglet kan du gå efter parabenfri ansigtscreme

Der findes masser af kosmetikprodukter, der helt bevidst undgår brug af parabener. Her finder vi blandt andet produkter, som har fået Bio-seglet:

  • Demeter
  • NaTrue
  • BDIH
  • ECOCERT
  • CosmeBio

Parabenfri betyder dog ikke, at der slet ikke bruges konserveringsmidler i de pågældende kosmetikprodukter. Som regel kan man dog se dem på etiketten, og derfor er det nemt og finde frem til den kosmetik, der er helt uden konserveringsmidler, eller en parabenfri ansigtscreme.

Alternativer til parabenfri ansigtspleje

En mulighed her er naturkosmetik, for den er altid uden parabener. Den indeholder dog ofte alkohol til konservering, som kan tørre ud og ikke tåles af alle hudtyper, men det er et gængs alternativ til parabener. Med et alkoholindhold på under 5 % tåles kosmetik generelt bedre, da alkohol fordamper allerede på påføring af produktet på huden.

Selvom der endnu ikke utvetydigt er konstateret skadelige effekter ved parabener i ansigtscremer, kan de stadig udløse allergi i visse få tilfælde, og derfor er du på den sikre side med et produkt uden parabener. Særligt med følsom hud, som også reagerer på andre allergener, bør man være forsigtig og vælge en creme uden parabener. Med hensyn til alkoholindholdet i en creme bør man med følsom hud gå efter en værdi på under 5 %.

Find førsteklasses plejeprodukter hos parfumdreams

Naturkosmetik er et godt alternativ, hvis du leder efter en creme uden parabener, for så får du generelt alt det, som en god, plejende creme skal kunne. Der findes dog også andre parabenfri kosmetikprodukter, som egner sig til følsom hud følsom hud – helt uden risiko for allergi og irritation. Hos parfumdreams finder du et stort udvalg af førsteklasses kosmetik, og kan finde produkter, som passer individuelt til din hud og dine behov.