Øjencreme

272 Vare
3324
4,5/5 baseret på alle bedømmelser

Øjencreme: Derfor har huden omkring øjnene brug for en anden slags pleje end din øvrige hud

Huden omkring øjnene er meget finere og mere følsom end resten af ansigtshuden. Den bliver lettere tør, og de første tegn på aldring i ansigtet ses ofte først omkring øjnene i form af mimiklinjer og fine rynker. En god øjencreme giver øjenpartiet den nødvendige fugtighed.

Ikke kun alderen, også stress i hverdagen eller for lidt søvn ses i form af mørke rande eller poser under øjnene. Da ansigtscremen ofte ikke dækker de behov, som den følsomme hud omkring øjnene har, har du absolut brug for en god øjencreme i dit kosmetikskab.

Øjencreme: Hvor ofte skal den anvendes?

Huden omkring øjnene er særligt hos kvinder udsat for store belastninger. Når huden sminkes af, gnides og gnubbes den ofte, og det får den til at udtørre. Du bør hver morgen påføre øjencreme på huden omkring øjnene for at undgå fine rynker på grund af tør hud, så efterlader du et fugtighedsdepot, som beskytter huden i løbet at dagen. Også om aftenen inden du går i seng kan du påføre øjencreme, der trækker ind i huden i løbet af natten og forsyner den med næringsstoffer, så du allerede ser frisk og udhvilet ud, når du vågner op om morgenen.

For at vælge den rigtige øjencreme mod rynker skal du først vide, hvilke aktivstoffer rent faktisk virker rynkereducerende og opstrammende. Ceramider eksempelvis opbygger hudens barrierefunktion, så fugtigheden bliver i huden længe. For det er jo tør hud, der er hovedansvarlig for de små rynker. Også andre aktivstoffer bør matche dine behov.

Hvad kendetegner en god øjencreme?

En god øjencreme passer ikke kun til din alder, men også til de behov, som huden omkring øjnene har. Når du er i tyverne, handler det mest kun om at give huden omkring øjnene tilstrækkelig med fugtighed, mens mere moden hud har brug for flere aktivstoffer, der mindsker tegnene på aldring af huden.

Nogle af de typiske aktivstoffer i øjencremer er:

  • Q10, der binder frie radikaler og således bidrager til optimal opstramning af huden
  • Hyaluronsyre, der tilfører huden langvarig fugtighed
  • Kollagen, der lagrer fugtighed i huden og har en opstrammende effekt
  • E-vitaminer, der beskytter hudens kollagen
  • Retinol, der fremmer fornyelse af hudcellerne og forfiner porerne

Det ultimative tip omkring øjencreme

Det giver et ekstra boost af friskhed, hvis du opbevarer din øjencreme i køleskabet. Så føles den behageligt at påføre, gør dig ekstra frisk og vågen om morgenen og giver dig et energiboost. Navnlig efter for lidt søvn, for meget stress eller om sommeren er den kølige creme et absolut highlight, og din hud omkring øjnene glæder sig over dette skønhedsboost.

Køb plejende øjencreme hos parfumdreams

Uanset din alder bør du altid give huden omkring øjnene store mængder fugtighed. Det forebygger de første fine rynker og giver dig et strålende udtryk. Kig forbi hos parfumdreams, se det store udvalg af øjencremer, og find netop den pleje, der passer til dig.