Skægkamme & skægbørster

18 Vare
4
5/5 baseret på alle bedømmelser

Skægbørste og skægkam: De bedste værktøjer til at tæmme dit skæg

For at dit skæg skal se godt stylet og velplejet ud, har du ikke kun brug for de rigtige plejeprodukter, men også det rigtige værktøj. De uundværlige værktøjer er blandt andet en skægbørste og en skægkam, De løsner håret hurtigt og skånsomt. Samtidig plejer de hårets struktur.

Skægkam eller skægbørste: Hvilket værktøj har du virkelig brug for til dit skæg?

En børste og en kam har forskellige funktioner. En skægkam er egnet til at filtre knuder op, rede skægget og style det. Med en skægbørste filtrer du skægget ud og renser det. Desuden kan den anvendes til at fordele specielle olier til skægpleje i skægget.

Skægkamme til styling og til at fjerne knuder i skægget

Flade skægkamme med ensartet placerede tænder er velegnede til glatte strukturer. De glider nænsomt gennem skægget. Korte afstande sørger for, at du nemt kan rede støv og andet snavs ud af skægget. Har du et bølget, ustyrligt skæg eller et tæt fuldskæg, så er varianter med robuste, tykke tænder velegnede. Sådan kan du rede skægget helt smertefrit. En skægkam kan du anvende:

  • til længere fuldskæg
  • som styling-værktøj til at forme skæghårerne med
  • til at filtre hårene ud med
  • til at påføre skægpomade eller voks med
  • til at forme skæghåret ved klipningen

Mange modeller har et håndtag eller en bred, flad kant, så værktøjet ligger behageligt i hånden. Da skæghåret er mere ustyrligt og tykkere end hovedhåret, er en skægkam mere stabil og bøjelig end normale kamme.

Skægbørster til pleje af skægget

De fleste skægbørster har fleksible børster i forskellige længer, som er fastgjort i tætte rækker på skaftet. Du når også ned i dybderne af skægget. Når du skal vælge størrelse, så orienter dig efter dit skægs størrelse.

Større børster er bedst til mænd med langt fuldskæg, fordi de dækker et større område. Små børster er bedst egnet til korte skæg. Med deres kompakte størrelser passer de også perfekt i håndbagagen. Varianter til overskæg har et langt skaft. Derfor ligger de i godt i hånden.

Med redskaberne indarbejder du en nærende skægolie i skægget, eller stimulerer takket være børstehårenes lette massagefunktion hudens talgproduktion. Dette skaber et naturligt skægfedt, der gør skægget blødt og smidigt. Det forhindrer, at håret tørrer ud. Samtidig løsner du små knuder og former strittende hår.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en skægkam og en skægbørste?

Ud over anvendelsesformålet er værktøjets materiale afgørende for købet. Ved skægkamme skelnes mellem forskellige varianter. Der fås kamme af:

  • Træ
  • Horn
  • Plastik
  • Kautsjuk
  • Metal

Kamme af horn, kautsjuk og træ har en høj kvalitet. De oplades ikke statisk, og gør ikke håroverfladen ru. Desuden er de velegnet til at fordele hårfedt med.

De bedste skægbørster har naturlige børstehår af vildsvinehår. De er stabile nok til at løsne døde hudceller, fjerne løse hår og fordele skægfedtet ensartet. Skægget børstet intenst uden at irritere den følsomme hud i ansigtet. Ved børster med syntetiske børstehår er den rigtige forarbejdning afgørende for kvaliteten. De er et godt alternativ til veganske skægbærere.