Solbeskyttelse ansigt

103 Vare
531
4,5/5 baseret på alle bedømmelser

Hvorfor er solbeskyttelse så vigtig for ansigtet?

Solbeskyttelse til ansigtet er et af de vigtigste midler til forebyggelse af hudens aldring. UV-stråler giver hudskader, som kan vise sig som mimiklinjer, rynker, furer, pigmentpletter og slap og læderagtig hud. Lige netop i ansigtet kan det bevirke, at du ser ældre ud, end du er. Med den rigtige solbeskyttelse til ansigtet kan du forebygge dette.

Hvad er det særlige ved solbeskyttelse specielt til ansigtet?

Solbeskyttelse til ansigtet bør ikke forveksles med solcreme til kroppen. Hvis man kommer almindelig solcreme i ansigtet, vil man hurtigt mærke, at den brænder i øjnene, kan give bumser eller tilstoppe porerne. For sammensætningen i cremerne er forskellig.

En solcreme til ansigtet har særlige kendetegn:

hurtigt
  • Den trænger hurtigt ind
  • Der skal smøres mindre på og mere målrettet pga. cremens faste konsistens
  • Cremen er ikke så fed og nærende, hvilket er OK til kroppen, men kan give bumser i ansigtet
  • Den er ikke så nem at tvære ud, hvilket især kan føles ubehageligt omkring mund og øjne og kan føre til svien og irritationer

Solcreme til ansigtet har også en plejende effekt

Solcreme til ansigtet indeholder for det meste også plejende ingredienser, som giver en nærende pleje til sart hud i ansigtet. Huden føles silkeglat og er godt forsynet med fugt.

Nogle af de ekstra ingredienser i solcreme til ansigtet er bl.a. forskellige antioxidanter og hudopbyggende stoffer såsom:

  • coenzym Q10
  • vitamin A, C, E og K
  • ceramider

Det er især antioxidanterne, som sammen med UV-filteret modvirker de skadelige solstråler og desuden bekæmper frie radikaler. Det plejer ikke kun huden og opbygger og bevarer dens beskyttende barriere, men vekselvirkningen mellem indholdsstofferne giver den perfekte beskyttelse mod solen og således mod hudskader.

Hvor høj bør en solfaktor til ansigtet som minimum være?

Når det drejer sig om solcreme til ansigtet, må den absolut gerne være med SPF 50. Denne høje solfaktor forlænger hudens egen beskyttelsestid x 50 og beskytter derfor i længere tid mod UV-stråler end en creme med SPF 30 eller 20 ville gøre.

Alt efter hudtype kan SPF 30 være tilstrækkelig – det afgørende er også, hvor længe ansigtet udsættes for solen. Den, som opholder sig hele dagen på kontoret og kun sidder i solen i en halv time i middagspausen, har brug for en mindre solfaktor end den, som tilbringer hele dagen under fri himmel.

Hvordan smøres solcreme rigtigt i ansigtet?

Først smøres dagcreme på og derefter solcremen. Det afgørende er, at solcreme til ansigtet ikke kun skal smøres på en enkelt gang, men flere gange i løbet af dagen. Især, hvis solen skinner hele dagen, og du sveder meget, bør du jævnligt smøre et nyt lag på. Hvis du har været ude at svømme eller har været under bruseren, bør du også smøre dig ind igen straks derefter.

Den rigtige solcreme til ansigtet til enhver hudtype

Alt efter hudtypen findes der forskellige slags solcreme til ansigtet. De tager hensyn til hudens individuelle særegenheder som f.eks.:

  • Solcreme til særligt sart hud, som er fri for konserveringsmidler, alkohol eller duftstoffer.
  • Solcreme til særligt tør hud, som kræver en speciel fugtighedspleje.
  • Solcreme til fedtet hud, som ikke tilfører ekstra fedt, men aflaster de fedtede områder.

Køb solbeskyttelse til ansigtet hos parfumdreams

Det er bedst at vælge en matterende solbeskyttelse til ansigtet, for den skinner ikke, men giver huden et pænt, mat skær. Så føler du dig godt tilpas, godt beskyttet og kan nyde solen med en god fornemmelse.

Hos parfumdreams finder du et stort udvalg af solcreme specielt til ansigtet. Uanset om det skal være med forskellige solfaktorer eller creme til forskellige hudtyper – hos parfumdreams finder alle noget.