Dufte fra Lanvin

Det franske haute-couture-firma blev grundlagt i året 1889 af Jeanne Lanvin og nyder i dag berømmels… Læs mere!

Lanvin Dufte

Det franske haute-couture-firma blev grundlagt i året 1889 af Jeanne Lanvin og nyder i dag berømmelsen som et af de højst ansete navne i verden. I mellemtiden er mærket i tredje generation, og endnu i dag er basis for virksomhedsfilosofien bestræbelserne på total perfektion inden for moden. I år 2004 indvarslede virksomheden en ny ære med lanceringen af kosmetik, herunder også parfume, som knyttede direkte til firmaets store succes og har fundet fans over hele verden.

Vidste du at Indhold

Mærket Lanvins fødsel

Modemærket, som Jeanne Lanvin grundlagde i hjertet af Paris, har bestået i over 125 år. Mærket Lanvin angiver internationalt tonen indenfor modeverdenen. Som den ældste af elleve søskende arbejdede den unge Lanvin allerede som 15-årig i et skrædderatelier. For at kunne forsørge sine søskende besluttede hun sig for at gøre begejstringen for mode til en levevej. Hun tog en uddannelse som modeskaber. Allerede som 22-årig åbnede hun dørene til sit første skrædderi for det parisiske samfund. I to forskellige værelser skabte Jeanne Lanvin et brand, der indtil vore dage står for typisk parisisk luksus. Først var det hatte som den unge skrædder imponerede med. Derefter fulgte børnemode og mode til voksne. Elegance omhyldet af raffinement udgør den uimodståelige Lanvin-stil. Kunstnere og unge talenter fra meget forskellige områder prægede den flittige og kreative Jeanne Lanvin.

Talent for eksklusiv kvalitet

Med et mere end gennemsnitligt godt øje for mode og stil samt et stort talent for forretninger grundlagde Jeanne Lanvin en af de første haute couture-virksomheder. En parfumeafdeling afrundede sortimentet for mode til mænd, kvinder og børn. I dag er det parisiske modemærkes gode ry nået helt til Asien. Det er den kreative direktør Alber Elbaz og Men's Wear-manager Lucas Ossendrijver medansvarlige for. I 2001 tiltrådte den israelske modedesigner Alber Elbaz som kunstnerisk leder for Lanvins kvindekollektioner hos det parisiske modemærke. Han havde tidligere været kreativ for Guy Laroche og Yves Saint Laurent. Med sine elegante, raffinerede og feminine cocktailkjoler i skønne farver skabte designeren sig et navn hos Lanvin. Hans særprægede stil skabte stor succes for virksomheden. Under ledelse af Elbaz udarbejder hollandske Lucas Ossendrijver Lanvins herrekollektion. Han arbejdede tidligere for kendte mærker som kenzo og Dior Homme.

Lanvin i duftenes rige

Den russiske parfumør Marie Zède udviklede i 1924 den første Lanvin-parfume med navnet „My Sin“. Parfumen betragtes stadig i dag som en af klassikerne i duftsegmentet. Tre år senere skabte den unge og dengang endnu ukendte parfumør André Fraysse på Jeanne Lanvins foranledning den anden Lanvin-parfume i anledning af Lanvins datters 30 års fødselsdag. "Arpège", som på tysk betyder arpeggio og som står for en harpelignende akkord, hvor de enkelte toner spilles efter hinanden, er også blevet en klassiker indenfor dufte til kvinder. Parfumen er udtryk for ekstravagance og kombinerer luksus på højt niveau med den franske livsstils lethed. En utrolig mangfoldighed af indholdsstoffer og duftelementer præger „Arpège“ fra Lanvin. Talrige blomster- og frugtholdige komponenter samt et udvalg af forskellige træholdige basisnoter forfines af et strøg af benzoe. Takket være den komplekse kombination bliver parfumen til symbol på en feminin lethed og imponerer brugeren via en duft, der holder længe. Parfumen har i dag ikke mistet sin aktualitet. Man siger, at Lanvins datter er den første der bar parfumen og som har givet den sit navn. Den næsten hundred år gamle duft er uden tvivl den mest kendte fra Lanvin-kollektionen.

I 2003 blev Lanvin-duftklassikeren nyfortolket. Duftdesigneren Karine Dubreuil skabte „Lanvin Eclat d'Arpège“, en duft der minder meget om sin forgænger "Arpège". Dermed er duftkomponenterne helt forskellige. Den nye duft smigrer med sin sanselige og feminine art. Grøn syren og citronblade skaber den blomster- og frugtholdige topnote. Essensen fra grøn te, ferskenblade, blåregn og kinesisk osmanthus er kernen i parfumen. Den sanselige komposition bæres af værdifuld ambra og blød moskusaroma, der tilfører duften dens enestående romantiske karakter.

Men også Lanvin-parfumeklassikere som „Lanvin Rumeur“ og „Lanvin Merry me!“, der blev skabt af duftdesignerne Francis Kurkdjian og Antoine Maisondieu står for det enestående ved duftene fra den parisiske modeskaber. Mens den intensive duft fra blomster „Marry Me“, der forsøder gangen til alteret for elskende, der er på vej ind i livets smukkeste livskapitel, omhylder „Lanvin Rumeur“ elegante kvinder på glamourøse aftener med søde detaljer. Ud over de alsidige dufte til kvinder fås der også dufte til mænd fra Lanvin som “Lanvin Avant Garde“, „Lanvin L' Homme“ og „Lanvin L' Homme Sport“. De er allesammen duftnoter der overbeviser med enestående maskulinitet.