Pleje og Natur fra Tautropfen

Tautropfen anvender i mangfoldige cremer, emulsioner og serummer udelukkende naturlige indholdsstoff… Læs mere
86
4,5/5 baseret på alle bedømmelser

Tautropfen Pleje og Natur

Tautropfen anvender i mangfoldige cremer, emulsioner og serummer udelukkende naturlige indholdsstoffer af de bedste opskrifter. Urter, frugter og andre eksklusive naturlige råstoffer forarbejdes på den mest skånsomme måde for at opnå den testede effektivitet. Tautropfen anvender også koldt pressede olier, alger og salt fra Atlanterhavet men også honning fra tasmansk lædertræ samt kildevand fra Schwarzwald. Tautropfen understøtter "a drop of paradise", dette er miljøprogrammer samt andre socioøkologiske projekter verden over, da det menneskelige livsrum og truede dyre- og plantearter ligger dem meget på hjertet. Med de tilbudte produkter fra Tautropfen oplever du også derhjemme stunder med wellness og velbefindende.
Vidste du at Indhold

Tautropfen pleje: Et hippie par gør sig selvstændige med kamilleolie

Virksomheden Tautropfens plejes historie handler om Toscana, en gammel VW-bus, naturkosmetik og en baby – og hvordan det voksede til en international virksomhed.

Den første høst var på bilens tag

I 70´erne kørte de senere virksomhedsgrundlæggere Silvia og Reiner Plum med deres VW-bus igennem Toscana. I dag ville vi sige, at de hørte til generationen, der ledte efter et liv i samklang med dyrene og naturen. De var begejstrede for landskabet og de utallige krydderurter, der vokser i Toscana. I en sådan grad, at de begyndte at dyrke krydderurter på taget af deres VW-bus og at udvikle deres egen hudolie. På dette tidspunk tænkte de stadig over at gøre sig selvstændige med produktet.

Udløseren for grundlæggelsen af virksomheden Tautropfen var familien Plums første baby. Forældrene ærgrede sig så meget over, at de ikke kunne finde naturpleje kosmetikprodukter til følsom babyhud, hvor alle indholdsstofferne var angivet, at de selv begyndte at udvikle et produkt baseret på erfaringer de havde gjort sig i Toscana. Eftersom morgenfruer og kamille viste sig at have en særdeles positiv virkning på deres søn begyndte familien Plum at fremstille mere af det og gav også essenserne til venner og familie. Efterspørgslen blev så stor, at Plums grundlagde virksomheden Tautropfen i 1980 og udvidede deres produktpalet.

Filosofien bag det naturbeskyttende mærke

Produkterne fra Tautropfen, som havde sit hovedsæde i det nordlige Bayern, i Obing, er alle naturlige og økologiske. Denne grundsætning har mærket altid bevaret. Heller ikke Börlind GmbH´s overtagelse af Tautropfen Naturkosmetik GmbH i 2003 ændrede på det. Reiner Plum er blevet tro overfor sin virksomhed og er stadig aktiv i virksomheden som undervisningsleder og rådgiver. I de følgende år udvidede Tautropfen pleje sin filosofi. Oprindeligt lagde mærket „kun“ vægt på at skabe absolut økologiske produkter. Siden 2004 har der også været fokus på brugen af råstoffer fra socialt engagerede og miljøvenlige produkter under sloganet: „Fra økologisk dyrkede produkter og certificerede vildindsamlinger til faire priser.“

Socialt ansvarlige og miljøskånende projekter, som Tautropfen understøtter

Iroise er et biosfærereservat ved Nordatlanten, der er valgt som Unesco verdensnaturarv. Tautropfen pleje understøtter bibeholdelse af sund hud igennem tilførslen af naturrene brunalger. Brunalger vokser kun ved ti graders varmt vand og gælder som regenererende og infektionshæmmende. Det er en af basis virkestofferne i produktet.

I Irak, i provinsen Kerman blev jorden tidligere brugt til opiumsproduktion. Projektet „Rosen statt Opium“ har eksisteret i nogle år og her støttes 600 bønder i at dyrke damaskroser. Det skal sikre bøndernes eksistens og samtidig skal opiumhandel reduceres i Mellemøsten. 4000 kilo er den kostbare damaskrose giver en liter rosenolie.

I Mali understøtter Tautropfen pleje opførelsen af en fabrik i en landsby samt støtte til et solcelleanlæg og maskiner. Dertil kommer skrive og læsekurser til bekæmpelse af analfabetisme. Desuden er der kurser til kvinder, der på traditionel vis samler og bearbejder nødderne fra de karitétræer, som vokser der. Smørret fra disse nødder, sheasmør, er at finde i et stort antal af produkterne fra Tautropfen. Salget er fairtrade certificeret.

Tautropfen har brug for økologisk avocadoolie til Aayana-produkterne. Det får virksomheden fra Kenia. Her ligger den bæredygtige virksomhed Earthoil, som driver et kooperativt landbrugsprojekt. Desuden underviser virksomheden uafhængige bønder i at dyrke og skånende bearbejde de økologiske produkter. De færdige produkter sælges efterfølgende til faire priser, blandt andet til Tautropfen. En vigtig del af projektet er, at der bliver et udbytte tilbage som bønderne får deres faire andel i.

Både dyrkelsen af produkterne såvel som handel med dem er certificeret.

I Guatemala arbejder Tautropfen sammen med den bæredygtige og økologisk certificeret virksomhed Florida Food Products Inc. Denne virksomhed driver et landbrugsprojekt for Aloe Vera, som har vokset i Guatamala i mange, mange år og har gode vækstbetingelser her. De to til tre år gamle blade kan høstes hele året rundt. De vaskes omhyggeligt og findeles i hånden. Sammenlignet med maskinel bearbejdning har det den fordel, at aloin, der er inden i bladene og som virker afførende, fjernes fuldstændig. Desuden skal Aloe Vera-pulveret på grund af den skånende procedure ikke konserveres. Aloe Vera findes især i Ayana-produkterne fra Tautropfen