Dr. Bronners

34
4/5 baseret på alle bedømmelser

Dr. Bronner’s: Naturkosmetik med et vigtigt budskab

Naturkosmetikmærket Dr. Bronner’s blev grundlagt i 1948 af Emanuel Bronner, der arbejdede som sæbemager i tredje generation. Siden har Emanuel Bronners budskab været, at menneskeheden bør være en enhed, fordi den ellers vil gå til grunde. Denne filosofi genspejler sig også i produkterne fra Dr. Bronner’s. De er produceret socialt ansvarligt, efter meget strenge miljøvenlige standarder, og de er certificeret som natur- og økologisk kosmetik.

Efter at Emanuel Bronner ved foredrag i USA konstaterede, at deltagerne i højere grad var interesseret i den gratis Dr. Bronner’s-flydende sæbe i stedet for at lytte til hans foredrag, begyndte han at printe sit budskab på siden af sæbeemballagen. I 1970’erne blev sæberne til et kultprodukt, og med fredsbevægelsen ramte de tidens trend.

Men først i år 2000 begyndte sæben at blive eksporteret til resten af verden. Som første internationale producent brugte Dr. Bronner’s i 2003 plastikflasker, der består af 100 procent genanvendte materialer. I 2006 starter et projekt, hvor alle kosmetikprodukternes indholdsstoffer skulle fremstilles ved hjælp af Fair Trade-produkter. I 2014 forpligtede virksomheden sig til en zero-waste-politik.

Hvad særligt er der ved Dr. Bronner’s?

Dr. Bronner’s arbejder efter meget strenge etiske principper, der skaber fair betingelser for medarbejdere og leverandører. Desuden er det deres ønske at behandle deres kunder og vores planet ordentligt. Således doneres det overskud, der ikke bruges til driften eller til udvidelsen af forretningen, til velgørende projekter.

Hvilket produkt er Dr. Bronner’s kendt for?

Det vel nok mest kendte produkt er Dr. Bronner’s 18 in 1-natursæbe. Den hedder ”18 in 1”, fordi sæben fra Dr. Bronner’s siges at have 18 anvendelsesområder, blandt andet:

 • Brusepleje
 • Shampoo
 • Ansigtsrens
 • Håndsæbe
 • Håndvaskemiddel
 • Dyreshampoo
 • Rengøringsmiddel i husholdningen
 • Opvaskemiddel
 • Pletfjerner
 • Mundvand
 • Barbersæbe
 • m.m.

Det lille vidundermiddel var allerede for årtier siden grunden til gennembruddet for Dr. Bronner’s, og også i dag er det stadig en bestseller. Sæben har banet vejen for andre produktudviklinger og gjort Dr. Bronner’s til, hvad det er i dag.

Dr. Bronner’s: Hvilke andre produkter er der i sortimentet?

Ud over den berømte natursæbe Dr. Bronner’s 18 in 1 findes der flere kosmetikprodukter, for eksempel kropsplejen fra Dr. Bronner’s eller læbeplejen fra Dr. Bronner’s.

De fleste produkter fås med forskellige dufte, for eksempel pebermynte, appelsin-ingefær, lavendel, mandel, rose, citron-lime, eukalyptus eller kirsebærblomst. Også produkternes virkning adskiller sig. Dr. Bronner’s 18 in 1-sæbe “Eukalyptus” kan også bruges til indhalering ved forkølelser. Lavendel derimod har en beroligende effekt.

Køb produkter fra Dr. Bronner’s, og gør verden til et bedre sted

Naturkosmetik fra Dr. Bronner’s fås hos parfumdreams i et stort udvalg. For førstegangskøbere er 18 in 1-sæben et godt valg, fordi den kan bruges så mange steder og til så mange formål. Sæben er en klassiker og bør have sin faste plads i ethvert hjem. Teoretisk set kan hele plejerutinen dækkes med produkter fra Dr. Bronner’s, for de tåles godt og kan anvendes til hud, hår, ansigt, hænder, krop og endda tænder og mundhulen.