Parfumer fra Lalique

Samspillet mellem kostbare duftkompositioner og glaskunst, det er, hvad navnet Lalique lover. Når fl… Læs mere
41
5/5 baseret på alle bedømmelser

Lalique Parfumer

Samspillet mellem kostbare duftkompositioner og glaskunst, det er, hvad navnet Lalique lover. Når flakonsamlere hører navnet Lalique, får de skinnende øjne, for nogle af de smukkeste duftflakoner i det forrige århundredes historie har et lille "R. Lalique" indgraveret og er blevet ægte samleobjekter. I år 1886 grundlagde René Lalique sin guldsmedje, og allerede året efter udstillede han sine opsigtsvækkende kunstneriske arbejder på verdensudstillingen i Paris. I dag er navnet Lalique indbegrebet af perfekt guldsmedekunst fra skønvirkeperioden, der stadig fascinerer store som små. En enorm alsidig produktpalet er i dag resultatet af en grænseløs inspirationskilde af nye kreationer, og siden 1992 har sortimentet også indeholdt et stilfuldt udvalg af de fineste parfumer, som gennem deres luksuriøse glasflakoner er blevet indbegrebet af sanselighed, ynde og elegance. Lalique-flakoner er altid blevet anset for noget særligt, og de indgår endnu i dag i udstillinger på museer verden over.
Vidste du at Indhold

Lalique – et mærke med historie

Virksomheden Lalique blev grundlagt i 1888 af den franske juvelér Rene Lalique. Først skabte han sig et navn med usædvanlige smykkekreationer i imponerende farver. Fra omkring 1890 beskæftigede han sig blandt andet med jugendstil periodens indflydelse og mere præcist med de nye materialer, der blev introduceret under perioden: glas og emalje. I den sammenhæng opnåede han både gode resultater for sin kunst og for kvaliteten, hvilket skabte et rygte om ham som en kunster og producent, der tilvejebringer udsøgte værker. I tidens løb var han i stand til at etablere sig fast på det parisiske kunstmarked, hvor den kendte parfumør François Coty blev opmærksom på ham i 1907. De besluttede sig begge to for at indgå et samarbejde. Resultatet var flakoner af utrolig skønhed, der samtidig var meget solide og billige i produktion. Virksomheden Lalique havde taget det første skridt ind i duftenes verden. Da Rene Lalique døde i 1945 var han en kendt og overalt meget respekteret kunstner og kunsthåndværker. Virksomheden blev overtaget af hans søn Marc, der forblev tro imod både produktionen af flakoner til duftindustrien og alt øvrigt glasarbejde. De viste stor kvalitetsbevidshed. Et eksempel er introduktionen af krystalteknologi. Denne type af glas udmærker sig ud over dets høje kvalitet især ved, at det forbliver transparent også selvom glasset er tykt. Det gør det ideelt til brug ved fremstillingen af parfumeflakoner. I 1977 overtog grundlæggerens barnebarn Marie Claude Lalique virksomheden. Hun koncentrerede dig især om dekoration og produktionen af flakoner til parfumeindustrien. Der skulle stadig gå mange år inden den første parfume fra Lalique blev lanceret på markedet. Det skete i 1992. Med „Lalique de Lalique“ begyndte en ny tidsalder. Duften var ligesom de andre produkter fra den traditionelle virksomhed på samme tid et kunstværk og et solidt produkt, der vidnede om kvalitetsbevidst håndværksarbejde. Siden 2008 er virksomheden Lalique, der ud over dufte og kropsplejeprodukter også skaber glaskunst, indretningsgenstande og dekoration på højt niveau, ikke mere en familievirksomhed men en dattervirksomhed til den schweiziske virksomhed Art & Fragrance.

Lalique hos Parfumdreams.de

Vi har optaget produkterne fra Lalique i vores program fordi vi er overbevidst om deres kvalitet og diskrete men klare dufte. „Living Lalique Eau de Parfum Spray“ er et eksempel på disse egenskaber. Topnoten er skabt af bergamot og muskatnød og afrundet med et strøg af skarphed fra sort peber. Disse aromaer går harmonisk over i hjertenoten af vanilje, tonkabønner og iris. I basisnoten giver kashmirtræ, sandeltræ og vetiver duften dybde. Samlet set resulterer aromaerne i en intensiv men ikke dominerende parfume med et eksotiske strøg til udtryksfulde kvinder. Hvis du gerne vil prøve lidt kan du vælge en flakon med 50 ml. Hvis duften overbeviser dig fås den også med et indhold på 100 ml sammen med en dertil passende bodylotion. Hvis du gerne vil glæde nogen med Living Lalique er det en god idé at købe gavesættet. Den indeholder en 50 ml eau de parfum spray og en 150 ml bodylotion.

Lalique – mere end parfume

Ud over parfumer og kropsplejeprodukter fås Lalique også som rumduft. De fås i to varianter i vores online shop. Desuden kan du også købe klassiske duftlys. For at være sikker på, at de ikke efterlader grimme spor af voks sælges lysene i glas. Deres tidløse, elegante, sorte design passer godt ind i enhver indretning uanset om de placeres i det private hjem eller på en arbejdsplads. Afhængigt af, hvor de finder anvendelse kan du udvælge den duft, du synes passer bedst. Alt i alt er otte forskellige aromaer tilgængelige. „Néroli - Casablanca“ for eksempel, spreder en duft af afrikanske citrusfrugter, ambra og patchouli. En anden eksotisk variant er „Santal-Goa“. Kombinationen af spidskommen, patchouli og sandeltræ tager dig med ind i en indisk basars dufteverden. Hvis du foretrækker en sød duft bør du prøve „vanilje-acapulco“. Vaniljen fastholdes af ambra, moskus og sandeltræ og fremhæves således. „Figuier- Amalfi“ repræsenterer med en kombination af citrus, citronblomster, laurbær og figner den mediterrane duft i dens reneste form. I den østasiatiske verden kan du dykke ned i en duft af „Gingembre – Yunnan“, en komposition af ingefær og vanilje. Sydøstasien repræsenterer snarere „Vétiver – Bali“. Pinje, vetiver, røgelse og cedertræ sørger for en jordbunden aroma, som minder om regnskoven i Indonesien. „Peuplier – Aspen“ er en klassisk, europæisk duft. Eukalyptus, kardemomme og cedertræ kombineres til en diskret og luksuriøs duft. Med læder, safran og røgelse forbinder „Cuir - Moscou“ det klassiske Europa med den asiatiske tradition lige så vel som Rusland forener begge verdener. Uanset hvilken duftnote du beslutter dig for så brænder lysene takket være den specielle voksblanding i 40 til 50 timer. Ud over duftlysene kan du også anbringe en diffusor i dine rum fra Lalique indeholdende en behagelig aroma. Diffusoren spreder hele tiden den ønskede duft.