Parfumer fra E. Coudray

Grundlæggelsesåret var 1810, grundlæggelsesstedet var Paris. I1822 leverede Edmond Coudray allerede … Læs mere
21
5/5 baseret på alle bedømmelser

E. Coudray Parfumer

Parfumekunst drevet til perfektion, det er E.Coudrays dufte til kvinder

Grundlæggelsesåret var 1810, grundlæggelsesstedet var Paris. I1822 leverede Edmond Coudray allerede sine ædle parfumekreationer til alle de store europæiske kongehuse fra Frankrig over England til Rusland. I1837 opnåede Coudray den eftertragtede status af hofleverandør til det engelske kongehus. Indtil 1908 forblev virksomheden i familiens eje, derefter blev den overtaget af Edouard Colmant. Første og anden verdenskrig havde nær styrtet firmaet ned i glemslens dyb ligesom så mange andre, men det lykkedes at erhverve de originale parfumeopskrifter og starte op på ny. Hver parfume, som stammer fra firmaet E.Coudray, vækker endnu i dag opmærksomhed, på grund af ødselheden og nydelsessygen, som rokokotiden var kendt for. Dekadence, luksus, virkelig pomp og pragt, det er, hvad duftene til kvinder fra E. Coudray er gjort af. Det samme gælder naturligvis også for cremerne og de ædle sæber, som virksomheden stadig fremstiller i dag. Takket være de gamle opskrifter fra Edmond Coudray degraderes badet ikke til en ren og skær kropsrensning, men bliver optakten til en sanselig duftsymfoni. Edmond Coudrays dufte til kvinder erfeminine, sanselige og passer fremragende til alle kvinder, der vedkender sig deres kvindelighed.
Vidste du at Indhold

E Coudray i Parfumdreams online shop

I begyndelsen af det 19. århundrede blev den luksuriøse duftvirksomhed E Coudray grundlagt i Paris. I 1822 leverede virksomheden til alle kongehuse i vesten, fra 1837 blev E Coudray også leverandør til den engelske kongefamilie som hofleverandør. Den dekadente vaniljeduft har for længst gjort sit indtog i vores online shop. Virksomheden støtter sig i dag fortsat til de gamle opskrifter fra grundlæggeren Edmond Coudray.

E Coudray har altid henvendt sig til kvinder med sine produkter. Selvom brandet har eksisteret i mange år er sortimentet overskueligt – desto mere raffineret forekommer duftene. Det helt specielle ved E Coudray er treklangen: Med til den velduftene eau de toilette hører også parfumerede cremer, kropsolier og brusegel. Hvis du er på udkig efter førsteklasses dufte finder det helt rigtige med Coudray.

E Coudray og mændene

Sylvie Dumontier, som er ansvarlig for eksporten hos E Coudray, fortalte virksomhedens historie i et interview. På grund af datidens traditioner var det en mand, der skulle lede virksomheden. Da Edmond Coudray gik bort overtog hans datters mand forretningerne. Han omkom dog i første verdenskrig. Heller ikke han havde en søn. Derfor måtte hans eneste datter finde en mand – han døde så i anden verdenskrig.

Endelig lærte E Coudray, at også en kvinde kan sidde i chefstolen. Efterhånden var det også anerkendt, at en kvinde kunne lede en virksomhed. I dag er det klart, at det primært er kvinder, der skaber dufte til kvinder – i hvert fald hos denne franske virksomhed.

Kropsolier og plejeprodukter fra virksomheden E Coudray

Også med mangelfulde kendskab til det franske sprog kan man forstå, hvilke indholdsstoffer de forskellige produktserier indeholder. Følgende dufte til kvinder tilbydes af E Coudray, allesammen som eau de toilette, kropsolier eller cremer:

  • Ambre et Vanille
  • Givrine
  • Jacinthe et Rose (hyacint og rose)
  • Musc et Freesia (moskus og fresia)
  • Vanille et Coco (vanilje og kokos)
  • Iris Rose (iris og rose)

Duft flakonen indeholder 100 ml og det samme gælder for kropsolien. Hvis du påfører cremen kan du se frem til 250 ml. De forskellige dufte arbejder med forskellige planter som ylang-ylang, hyacint og moskus men også med sandeltræ og vanilje. Især vanilje duften bestemmer aromaen i flere af duftretningerne, også moskus er en evig ledsager i basisnoten.

Ylang-ylang våger over ambra og vanilje

Uimodståelig og offensiv, men også feminin og sanselig – således tiltrækker ambra og vanilje sig manges blikke. I topnoten forbindes bergamot og appelsin med ylang-ylang, blomsternes blomst. I hjertet spredes iris og kanel, i basisnoten blander ambra, patchouli og vanilje sig med hinanden. Det resulterer i en duft komposition, som kvinderne har beundret i mange, mange år.

Med Givrine kan du signalere, at du har brug for afstand. Det muliggør duft buketten af bergamot og melon, pæon, moskus og sandeltræ. Også Jacinthe et Rose indeholder pæon i hjertenoten. Her rækker rose og jasmin hinanden hånden, topnoten overbeviser med fersken og den navngivne hyacint mens basis udgøres af vanilje sammen med den søde violer.

Lige så luksuriøs eau de toilette sprayen optisk synes, lige så skønt er indholdet. E Coudray går ikke af vejen for hårdt arbejde og udgifter for at sammensætte den bedst tænkelige duft. Kvinder med sans for skønhed og det feminine finder forskellige parfumeprodukter i vores online shop, fra Vanille et Coco til Musc et Freesia.