Parfumer fra Bill Blass

Bill Blass blev født i Fort Wayne i 1922 og døde i år 2002. US-amerikaneren var med sit selvgrundla… Læs mere
1
5/5 baseret på alle bedømmelser

Bill Blass Parfumer

Bill Blass blev født i Fort Wayne i 1922 og døde i år 2002. US-amerikaneren var med sit selvgrundlagte firma kendt som en internationalt anerkendt modeskaber, som primært i 60-erne kunne nyde en stor popularitet. Den gang var hans kreationer så kultiske, at der endda blev lavet forskellige ordspil med hans ""Blass""-efternavn, som stadig fungerer som slogans for hans egne serier. I mellemtiden sælger mærket Bill Blass også forskellige dufte, som alle orienterer sig mod deres skabers lette, ubekymrede og næsten luftige stil .

Luksuriøse noter til mand og kvinde

En parfume fra huset Bill Blass forener eksklusive essenser i en luftig-let kombination for at skabe en behagelig og altid passende parfume, hvilket er meget positivt fremtrædende med hans ekstravagante nuancer. Kendte serier er til kvinder blandt andet Nude, Hot, Basic Black og Amazing Woman, medens mændene må sætte deres lid til den meget klassisk duftende Amazing Men. Parfumerne leveres i klassisk udformede flakoner i oval form, som virker udtalt ædle og behagelige.
Vidste du at Indhold

Dufte fra den amerikanske modedesigner Bill-Blass

Den designer nåede en høj alder. Han blev født i 1922 i Fort Wayne og døde først i 2002. Den afslappede US-mode i 1960´erne fra denne modeskaber vær særligt afslappet. Moden fra modeskaberen fascinerede med lethed, vægtløshed og ubekymrethed. Den var afslappet og dermed meget populær. På den baggrund opstod mange serier fra Bill-Blass, der tilsyneladende stod alene og fik sit eget slogan. Moden var sandsynligvis primært skabt til mænd mens modeskaberens dufte er skabt både til kvinder og mænd.

Duftene fra Bill-Blass

Kreationerne til mænd og kvinder lover et lille og håndplukket udvalg. Der findes kun få produkter af mærket. De blev formgivet med stor eftertanke. Flakonernes design er iøjnefaldende med det samme. De formgives enten ovalt og med en kugle, som lukker den konkave hals eller som retlinjet stav med ringformede indhak. Således får flakonen en lang række konkave ringformer. Begge typer af flakoner virker spændende og skaber opmærksomhed. Den stavformede flakon virker desuden mere detaljeret og har også guldpynt på en lys baggrund. Andre flakoner derimod er formgivet i farven antracit. Det er et spil med form og farver. De små flaskers farver er lige så kunstfærdige som deres former. De runde låg er enten røde, sorte eller gennemsigtige. Substanserne selv er delvist klare, rosé eller holdt i en guldtone.

Populære dufte fra serien hedder blandt andet

  • Nude,
  • Hot,
  • Basic Black og
  • Amazing Woman .

Duftene lader sig med sikkerhed også ane. Nogle flakoner fra Bill-Blass har spændende accenter.  

Duftnuancer fra Bill-Blass

Et godt eksempel fra Bill-Blass er for eksempel duften Basic Black. Den består af en topnote af krydrede nelliker, kardemomme, fersken, blomme eller mandarin. Hjertenoten består også af ylang-ylang, tuberose, jasmin, honning og violer. Basisnoten indeholder mange accenter. Det er blandt andet

  • kokos,
  • sandeltræ,
  • benzoe,
  • mos,
  • zibet eller
  • moskus.

Bill-Blass lover fantastiske spil med forskellige komponenter. Dermed dufter de aldrig almindelige eller kedelige. Bill-Blass lægger stor vægt på interaktionen. Den skal også forholde sig som letheden og den ukomplicerede vægtløshed moden besidder.

Designeren Bill-Blass´egen udtalelser

Designeren Bill-Blass´ budskab, som først midt i livet begyndte at designe mode, kan også udtrykkes med dufte. Duften fra Bill-Blass er formgivet med stor kærlighed til kvinder og med en maskulin note til mænd og det gør den til en meget alsidig duft, som changerer imellem forskellige duftnuancer. Der findes flere usædvanlige dufte fra Bill-Blass som eau de toilette eller parfume.  Duften til mænd er domineret af en maskulin duftnote med kaktusblomst, salvie, ingefær, mandarin og træarter. De afbalancerede kompositioner fra Bill-Blass egner sig derfor til mænd eller damer som hverdagsduft, sport eller særlige lejligheder. Duftens eksotiske touch og den oprindelige duftnote lover en fortryllende virkning. Bill-Blass-produkter egner sig dog ikke til de ældre generationer.