Grès Parfum

Traditionen for alle dufte fra Grès går mere end et halvt århundrede tilbage. I 1958 sendte Germaine Grès med Cabochard sin første parfume på markedet, hvilket hurtigt skulle føre til hans gennembrud i branchen. På dette tidspunkt var hun allerede et fast begreb i Paris' modeverden, hvor hun igen og igen satte nye trends, idet hun op i en høj alder deltog i udviklingen af kollektioner og parfumer. De nye dufte fra det franske foretagende er blevet udbudt siden 1990 og tiltaler snarest unge kvinders smag.

Traditionelle og moderne dufte med fransk flair

Endnu i dag sælges den traditionsrige duft Cabochard under mærkenavnet Grès, desuden er Edition Cabotine som den første parfume under dette nye navn blevet et begreb over hele verden. Begge produktserier forbinder mærkets traditionelle karakter med friske og naturlige noter, som især unge kvinder sætter pris på, og som passer lige godt på arbejdet som i fritiden. I vores onlineshop indtager begge kollektioner en vigtig rolle og lægger op til en fordelagtig bestilling på internettet.

Vidste du at Indhold

Grès Parfum

Året 1903 var et helt specielt år for Frankrig for det var året, hvor Èmilie Krebs så dagens lys. Navnet Èmilie Krebs er måske ikke kendt, men dette navn er fødenavnet for en kvinde, der i dag er bedre kendt som Madame Grès. Madame Grès havde en god fornemmelse for elegance og for moden i Paris. Denne fornemmelse forstod kvinden at gøre brug af og grundlagde i 1942 sit første modehus i Rue de la Paix i Paris.

Den første kollektion

Grundlæggelsesåret var også samtidig det år, hvor Madame Grès blev præsenteret. Virksomhedsindehaveren og designeren præsenterede en ny draperings teknik, der mindede om de romerske gevandter og som straks vandt stor respekt i modeverdenen i Paris. Den første af Madame Grès´ kollektioner blev en succes ligesom også alle efterfølgende kollektioner fra den hemmelighedsfulde kvinde.

Grundlæggelsen af Grès

I 1959 rejste Madame Grès til Indien, hvor hun gennemlevede en tid fuld af ny inspiration og nye indtryk. Især Indiens duftverden imponerede Madame Grès og sammen med parfumøren Bernard Chant blev der skabt en ny og enestående duft. Dermed havde Cabochard set dagens lys, duften der også i dag, 60 år senere, stadig er værdsat i hele verdenen. Virksomheden Grès Parfums grundlægges og ligesom modebrandet er det en stor succes.

Den succesfulde virksomhed blev i 1988 solgt til den japanske gruppe Yagi Tsusho Limited, som med stor succes videreførte virksomheden og fortsat i dag ejer Grès Parfum. Madame Grès døde i 1993, men hemmelighedsfuld som hun var, blev også hendes død holdt hemmelig i et helt år og offentligheden hørte første senere om hendes endeligt.

Hemmeligheden bag succesen

Dengang som i dag forfulgte virksomheden sin helt egen fortolkning af parisisk mode. Grès Parfum genopfinder hele tiden sig selv mens dufte som Cabochard er tidløse og selv efter årtier er den enestående charme ikke forduftet. For omkring 25 år siden blev Cabotine præsenteret, en duft til kvinder. Den henvendte sig til døtrene af dem, som havde brugt Cabochard og også denne duft er i dag stadig et tidløst salgshit fra virksomheden. Grès Parfum har i mange år været en fast bestanddel af den franske haute couture og betragtes som et af de mest berømte mærker i duftenes verden.

Vores anbefalinger!

  • Cabochard de Grès – Rejs med Madame Grès til Indien! Den klassiske og vilde duft har sin egen personlighed – blød, stærk og tidløs!
  • Cabotine de Grès – Cabotine betyder oversat „komedienne“ og det er også målgruppen for duften. Til livsglade kvinder, der nyder et liv fuld af elegance og skøre indslag!
  • Madame Grès – en hymne til grundlæggeren! Elegant parfume med usædvanlig duftnote som pompelmus, ananas, kardemomme, vanilje, læder, patschulie og hvid pæon.
  • Lumiére Blanche de Grès – varme møder kulde. Den ideelle parfume til solrige vinterdage. Frugtholdige noter med mandarin og pære møder hvide blomster og en let moskusnote!
  • Lumiére Noire de Grès – Det helt store show! Når natten falder på og byerne bades i lys så besnærer duftnoter med klassisk rose, fine appelsinblomster, patschuli, ambra og moskus alle sanser!
  • Lumiére Rose de Grès – Let duft til uskyldig forførelse! Fyrig rosa peber dæmpes af roser, violer, sandeltræ og en helt speciel lakridsnote, der gør duften til en enestående oplevelse!

Før Èmilie Krebs blev til Madame Grès var hun i Frankrig også kendt under navnet Mademoiselle Alix, hvilket fortsat i dag anvendes i kollektionerne fra den berømte producent. For eksempel var forårs- og sommerkollektionen 2015 inspireret af Madame Grès´ kjoler og fik derfor også navnet „Chasing Alix“.