Barberpensel

49 Vare
36
5/5 baseret på alle bedømmelser

Hvorfor skal mænd bruge en barberkost?

Barberkoste bruges i forbindelse med vådbarbering. Hvis du ikke vil nøjes med almindeligt barberskum, men foretrækker den mere finporede skum fra barbercreme, skal du bruge en barberkost til opskumning og påføring.

Hvad er en barberkost?

En barberkost består af et kort greb, der kan være af metal, træ, horn eller kunststof, og påsatte børster. Den ligger perfekt i hånden og kan enten være fastgjort i en holder, så den hænger frit, eller den kan stå oprejst, hvilket forudsætter, at grebet er lige på standfladen. Grebet bør have en vis vægt, men ikke være for tung.

Den største kvalitetsforskel ved barberkoste skyldes dog ikke grebets materiale, men børsterne. De er afgørende for, hvilken kvalitet og konsistens barberskummet får.

Med en barberkost og luft kan du let opskumme barbercreme. Skummet bidrager til en jævn barbering, der irriterer huden minimalt. Det sikrer, at huden beskyttes og barberskraberen glider godt. Således fjernes hårene meget effektivt. Desuden sørger barbercremen for fugtighed.

Barberkost: Grævlingehår eller syntetiske materialer?

Når du skal vælge børsternes materiale, har du forskellige muligheder. Den mest eksklusive mulighed er uden tvivl en barberkost med ægte grævlingehår, for grævlingehår har mange positive egenskaber:

  • De absorberer vand.
  • De har en lang levetid.
  • De er bløde.
  • De er fine, men alligevel tætte, der giver en særlig cremet skum.

Hvilke alternativer er der til barberkoste med grævlingehår?

Der findes forskellige alternativer til grævlingehår, blandt andet:

  • Barberkoste med vildtsvinebørster: På grund af deres mere ru overflade har de en peelende effekt, og de løfter skæghårene op. Mange mænd oplever dog i starten disse børster som meget stive; desuden bliver børsterne med tiden porøse og falder ud. På den anden side er disse barberkoste billigere end barberkoste med grævlingehår.
  • Barberkoste med hestehår: De er blødere end koste med vildtsvinehår og billigere end koste med grævlingehår. I starten kan de lugte en smule stram, og der er brug for god pleje, hvis barberkosten skal holde i lang tid.
  • Barberkostehår af kunstfibre: Hvis du vil undgå animalske produkter eller er allergisk overfor nogle typer hår, bør du vælge en barberkost med kunstfibre. Udvalget af disse koste er kæmpestort. Sammenlignet med naturbørster holder de kun på små mængder vand, og det bevirker, at skummet er mindre finporet og cremet.

Børsterne er afgørende for brugen af en barberkost. Men også den såkaldte backbone er en vigtig kvalitetsmarkør. Denne del af barberkosten er det område, hvor børsterne er fastgjort til grebet. Det område er afgørende for, hvor faste eller fleksible børsterne er.

Køb barberkostesæt, og vælg mellem forskellige kvalitetstrin

Ofte kan man købe barberkoste som sæt, altså sammen med en barberskål og en barberhøvl eller barberkniv. Der findes både barberkostesæt med grævlingehårsbørster og i andre varianter.

Hvis barberkostsættet er en gave, vælger mange udgaven med grævlingehår, fordi disse koste og de pågældende sæt for det meste er af særlig høj kvalitet. På den måde har gavemodtageren længe glæde af sit gavesæt og har først mange år eller endda årtier senere brug for et nyt.

Hos parfumdreams finder du et stort udvalg af barberkoste, og du kan vælge mellem grævlingehår og syntetiske alternativer. Der er altså noget for enhver pengepung.