Kropspeeling mænd

12 Vare
16
5/5 baseret på alle bedømmelser

Renseprodukter & bodyscrubs til mænd: Hvorfor er hudpleje så vigtig?

Når kvinder i starten af 30’erne allerede får de første små mimiklinjer og rynker, er mænds hud stadigvæk tydeligt spændstigere. Men når de har rundet de 35 år, bliver huden til gengæld hurtigere slap og har med alderen tendens til blive mere rynket Mandens hud producerer dobbelt så meget talg som kvinders hud, og derfor får mænd i højere grad uren hud. For at fjerne overskydende talg og døde hudceller er det vigtigt med en grundig vask af kroppen samt bodyscrub. Ellers kan der dannes urenheder, som kan blive til bumser – både i ansigtet og på kroppen.

Kropsbehåring hos mænd er betydeligt mere udpræget end hos kvinder, og derfor er det ikke kun barberingen, der er et stort emne, men kropsplejen får også en anden betydning. Kropsbehåring kan nemlig være skyld i, at bakterierne nemmere kan gemme sig, hvilket giver en stærkere svedlugt end på glat hud.

Renseprodukter & bodyscrubs til mænd: Der findes følgende produkter

Forskellige renseprodukter til kroppen hjælper ikke kun med at fjerne sved, men også støv, snavs og rester af creme fra kroppen. Mænd kan vælge mellem forskellige produkter:

  • Bruseskum til mænd: Bruseskum renser ikke kun huden grundigt, men giver den også en nænsom pleje. Nærende indholdsstoffer som aloe vera eller mandelolie tilfører fugt, og opskumningen giver bruseskum til mænd en særlig egenskab: Den kan også bruges til barberingen. Hvis man vil studse hårene under armene eller på brystet, mens man bruser, har man nok i en bruseskum og har ikke brug for også at bruge barberskum.
  • Bruseolie til mænd: Bruseolier er drøjere i brug end brusegel eller bruseskum og tilfører desuden fedt til huden. Huden får således den fugtighed tilbage, som vandet har fjernet fra kroppen. Men pas på: Har man har tendens til at få bumser og uren hud, bør være lidt forsigtig med bruseolie, da den kan tilstoppe porerne. Nøglen til en smidig mandehud er at anvende de lettere teksturer.
  • Badeskum til mænd: Badeskum til mænd har som regel en lidt mere fersk duft end kvindevarianten og forsyner huden med en nærende pleje og værdifulde indholdsstoffer, mens man bader. Når man sænker kroppen ned i det varme vand med velduftende badeskum føler man sig strakts veltilpas og nyder godt af et afslappende øjeblik i hverdagen.
  • Bodyscrup til mænd: Det er ikke kun ansigtet men også kroppen, der har brug for en regelmæssig scrub. Mænd, som efter et bad også bruger en scrub, fjerner døde hudceller og renser porerne. Det yderste hudlag fjernes enten med kemiske substanser eller med små partikler, som manuelt gnides på kroppen. Da bodyscrubs kan udtørre mænds hud, bør de højest bruges en til to gange om ugen.

Først et bad, så en bodyscrub: Sådan plejes mænds hud

Før huden behandles med en bodyscrub, bør den vaskes grundigt. Hertil bruges en mild brusegel, bruseolie, bruseskum eller badeskum. Derefter er huden klar til en scrub, som skal anvendes nøjagtigt som angivet på emballagen.

Især kemiske scrubs bør ikke sidde længere end angivet, da huden ellers kan blive irriteret. Ved manuelle scrubprodukter er det vigtigt ikke at gnide for hårdt, da huden ellers kan blive meget irriteret. Efter en scrub er det vigtigt altid at anvende en plejende creme – også på kroppen. En passende bodylotion til mænd beroliger huden og bidrager til at bevare hudens egen beskyttende barriere.