Solbeskyttelse til enhver hudtype!

Hvilken solbeskyttelse er den rigtige til min hudtype? Det er det spørgsmål, der stilles, så snart de varme sommerdage begynder. Solens UV-stråler påvirker hver hudtype forskelligt. I vores solbeskyttelsesguide finder du den perfekte beskyttelse mod solen til enhver hudtype for at undgå en væmmelig solskoldning.

Solcreme Solbeskyttelse til håret! Solbeskyttelse til enhver hudtype! Good to know: Hjælp ved solskoldning Self-Tanning Guide

Kort og godt: Solbeskyttelse er meget vigtig på enhver solskinsdag. Brug en fugtighedspleje med solbeskyttelsesfaktor i din daglige rutine. Den beskytter mod UV-stråler, når du for eksempel spiser frokost i parken. Hvis du bevidst planlægger at opholde dig i solen en dag, bør du bruge et produkt med LSF50 for at beskytte din hud bedst muligt.

Hvad er en FLS' opgave?

 

Solbeskyttelsesfaktoren i solbeskyttelsesprodukter forlænger den pågældende hudtypes individuelle egenbeskyttelsestid. Din typeafhængige egenbeskyttelsestid ganges med det pågældende produkts LSF. Hvilken egenbeskyttelsestid en hudtype har, kan du læse mere om nu!

 
Hauttyp 1

Hudtype 1: Meget lys hudtype

Den meget lyse hudtype bliver aldrig brun om sommeren. Ud over rødblond hår er egenskaberne lyse øjne og mange fregner. Denne hudtype er meget modtagelig for en solskoldning. Egenbeskyttelsestiden mod solen er for denne hudtype 3-10 minutter. Til denne hudtype anbefales en solcreme med en meget høj solbeskyttelsesfaktor.

Hauttyp2 2

Hudtype 2: Lys hudtype

Egenskaber: Blond hår, lyse øjne, en lys teint og ofte fregner. Personer med en lys hudtype bliver relativt nemt solskoldet og bliver næsten ikke brun om sommeren. Egenbeskyttelsestiden for denne hudtype er 10-20 minutter. Hvis du bruger LSF 20, er du beskyttet i maks. 400 minutter. Dette svarer til 6 timer - senest derefter bør du smøre creme på igen, når du er ved stranden.

Hauttyp 3

Hudtype 3: Brunlig hudtype

Karakteristisk for hudtype 3 er en mellemmørk teint, lyse eller mørke øjne og mørkeblond til brunt hår. Om sommeren bliver denne hudtype ikke solskoldet (kun meget sjældent) og bliver godt brun efter solbadningen. Egenbeskyttelsestiden for denne hudtype er 20-30 minutter.

Hauttyp 4

Hudtype 4: Mørk hudtype

Egenskaber som mørkebrunt eller sort hår, en mørk teint og mørke øjne karakteriserer vores sidste hudtype. Om sommeren bliver denne hudtype aldrig solskoldet og bliver altid brun, så snart huden bliver udsat for solen. Egenbeskyttelsestiden for denne hudtype er ca. 45 minutter.

Vigtigt for hver hudtype:

 

Uafhængigt af, hvilken hudtype du matcher, bør du bruge et aftersun-produkt efter en dag med UV-stråling for at understøtte din huds regeneration og pleje den optimalt.

 

Solbeskyttelse til ansigtet

Hvilken solcreme egner sig bedst til ansigtet?

Hudlaget i ansigtet er forskelligt fra huden på resten af kroppen. Ansigtet har et meget tyndere udvendigt hudlag. Derfor er det også her meget vigtigt at skelne mellem forskellige hudtyper. Særlige solcremer til ansigtet fokuserer på andre ingredienser, hvilket også resulterer i, at cremen har en anden konsistens. Dette bevirker, at disse cremer hurtigere absorberes af huden, kan påføres mere målrettet og har fine egenskaber. Derudover kan solcreme til ansigtet indeholde ingredienser som vitamin C, A og E, der kan beskytte dit ansigt mod frie radikaler.

Find ud af, hvilken solbeskyttelse, der egner sig bedst til dig!

 

> Fedtet hud: Til fedtet hud hhv. kombineret hud anbefaler vi at bruge en ikke-komedogen solcreme - parfumefri produkter uden algeekstrakter er målrettet og effektive til denne hudtype.

>Tør hud: Tør hud kræver fugt. Til denne hudtype har du brug for en fugtgivende solcreme til ansigtet. Det rigtige valg er et vand-olie produkt.

> Sart hud: Til denne hudtype er det optimale at vælge en solbeskyttelse uden parfume, alkohol og konserveringsmidler. Vælg en mineralsk solbeskyttelse.

> Normal hud: Du behøver ikke være opmærksom på noget, når du leder efter en egnet solbeskyttelse til normal hud - til denne hudtype må du gerne bruge dit yndlingsprodukt.

 

Hudproblemer som akne kræver en særlig solbeskyttelse!

Akne og andre betændelsesagtige hudsygdomme kræver desværre altid særlig pleje. Her skal du også være forsigtig, når du vælger solbeskyttelse. Vi anbefaler, at du ikke bruger de klassiske creme-varianter eller en kendt sollotion, hvis du har akne. Den perfekte løsning er gelagtige konsistenser. Vandfaste produkter gør huden mere fedtet og kan derfor heller ikke anbefales. Ikke-komedogene ingredienser derimod tager kampen op mod bumser - sved og talg tilstopper således ikke dine porer.

Solcreme hjælper også mod ældning af huden!

 

UV-stråling accelererer forekomsten af rynker og pigmentpletter. Ved at tilføje en solcreme til din skønhedsrutine tager du kampen op mod rynker og pigmentpletter. Sollys hæmmer din huds regeneration - dette modvirker du med en solcreme eller andre plejeprodukter med UV-filtre, fordi de absorberer eller reflekterer UV-strålingen.

 

Med vores tip integrerer du solcreme perfekt i din skønhedsrutine

Her er den rigtige rækkefølge nøglen til succes. Begynd med en fugtighedscreme, brug derefter en solbeskyttelse og giv til sidst dit ansigt et afsluttende touch med dagens makeup-look!