parfumdreams fejrer Pride Month

Nu kommer der farver i spil! – Få inspiration til din CSD-makeup, og få samtidig mere at vide om Pride Month.

Juni er Pride Month, en måned, hvor LGBTQIA+-fællesskaber fra hele verden finder sammen for at fejre samfundets mangfoldighed. Samtidig skal Pride Month gøre opmærksom på de uretfærdigheder, der stadig findes, og kæmpe for mere ligeberettigelse.

Vi fra parfumdreams vil komme med et klart statement for mangfoldighed, selvudfoldelse og accept – uafhængig af køn, oprindelse, hudfarve eller seksuel orientering. Hvert menneske skal have friheden til at vælge den samme kærlighed og at udvikle sig individuelt. Sammen med jer bygger vi på respekt, tolerance, frihed og kærlighed.Find dit individuelle pridelook.

Vis kulør, og sæt et tegn!

Hvorfor findes Pride Month?

Hvert år i juni fejrer vi Pride Month til ære for deltagerne i Stonewall Riots 1969. Stonewall-opstandene, navnlig demonstrationen i bøssebaren ”Stonewall” i Christopher Street, anses for at være vendepunktet i LGBTQIA+-bevægelsen. Et år efter Stonewall-opstandene blev de første Gay Pride-parader i USA afholdt. Derfor afholdes de fleste Pride-parader og -festivaller verden over stadig i juni. Ved disse arrangementer ses regnbueflag og alverdens farver i gaderne. Pride Month handler om at ære LGBTQIA+-fællesskabet, at skabe anerkendelse og at skærpe bevidstheden for ligeberettigelse.

Vores favoritter til pride month

Hvad betyder forkortelsen LGBTQIA+?

Forkortelsen LGBTQIA+ står for de forskellige seksuelle identiteter eller seksuelle orienteringer. De enkelte bogstaver betyder: lesbisk, gay (homoseksuel), biseksuel, transseksuel, queere, interseksuel og asesksuel. Tegnet + står for de seksuelle orienteringer og seksuelle identiteter, der ikke udtrykkeligt indgår i forkortelsen. For eksempel panseksualitet.

Hvordan fejrer man Pride Month?

I mange byer og regioner afholdes der i juni måned parader og arrangementer, der skal styrke bevidstheden om LGBTQIA+-fællesskabet. Snup et regnbue-, bi-, homo-, pan- eller et andet Pride-flag, og deltag i arrangementet. Desuden kan du være så kreativ, som du har lyst til og sætte dit eget kulørte statement med din makeup. Du behøver ikke at identificere dig som LGBTQIA+ for at kunne deltage i et Pride-arrangement. Alle er velkomne til at vise deres støtte for ligebehandling af alle. Som ”ally” (forbundsfælle) kan du besøge arrangementer og fejre sammen med dine venner, lytte eller engagere dig frivilligt i en gruppe.

 

Vores konklusion: Vi er mennesker alle sammen, og vi bør respekteres for hvem vi er. Uanset om vi er bøsser, lesbiske eller biseksuelle, om du føler dig fanget i den forkerte krop eller ikke har et entydigt køn så bør ingen fornærmes eller diskrimineres for sit selvbillede. Du skal altså ikke være bange for at bekende kulør. 🤍

 

be proud and be loud