22%* rabat på mange produkter

Menu

Parfumdreams

Niacinamid – alt om beauty-miraklet til din hud

Niacinamid findes i masser af kosmetikprodukter og hyldes ofte som et ægte beauty-mirakel. Du finder det for eksempel i serummer, ansigtscremer eller i ansigtsmasker, som skal holde din hud ung og frisk. Men hvad kan niacinamid, og hvilken virkning kan det have på din hud?

04 January 2023 • 4 min. læsetid

Hvad er niacinamid?

Niacinamid eller nikotinamid er et amid fra vitaminet B3 (en modificeret udgave af dette vitamin med en ændret kemisk struktur). Vitamin B3, som også er kendt som niacin eller nikotinsyre, er ofte del af forskellige stofskifteprodukter i kroppen. Herved opfylder den opgaver for huden, som fremmer syntesen af følgende bestanddele:

 • Proteiner
 • Keratiner
 • Ceramider
 • Elastiner

Desuden er vitamin B3 vigtig for mange oxidative processer i kroppen samt for overførslen af brint til cellerne. Normalt optager vi dette vitamin gennem maden. Det findes for eksempel i fødevarer som gær, kød, mælk, lever og korn. En ekstrem mangel på niacinamid eller vitamin B3 kan føre til hudsygdommen pellagra, som afhængigt af sværhedsgraden viser sig i rødmen i huden, kløe, fordøjelsesproblemer og endda nerveskader. Især personer, som lever vegansk, bør derfor være opmærksom på en tilstrækkelig optagelse af vitamin B3.

Hvilken virkning har niacinamid på huden?

Når det påføres eksternt, har niacinamider en effekt på huden, der giver følgende virkninger:

 • Lysnende virkning
 • Stimulerer syntesen i kollagen og elastin
 • Stimulerer lipidproduktionen
 • Antioxidativ fortabelse (beskyttelse mod frie radikalers skadelige virkninger)
 • Beskyttelse af huden mod tab af fugtighed
 • Kan regulere talgproduktionen
 • Kan mildne betændelser
 • Styrker hudens naturlige beskyttelsesbarriere

Alle disse egenskaber gør niacinamider til perfekte indholdsstoffer i kosmetikprodukter, som skal forbedre hudens udseende og styrke hudens beskyttende barriere. Niacinamid-virkningen kan eksempelvis være med til at mildne pigmentpletter, alderspletter og rødmen. Niacinamider anvendes også ved akne til at berolige huden og dæmpe betændelser. Reguleringen af ​​talgproduktionen har en positiv effekt på lang sigt.

Ved hvilke hudtilstande er niacinamid nyttig?

Brug af niacinamid kan give god mening ved mange forskellige hudtilstande. Niacinamid har en lysnende virkning og kan derfor mildne pigmentpletter, alderspletter eller fregner. Denne virkning kan desuden dæmpe akne eller risikoen for ar efter akne. En god creme med niacinamid kan ved regelmæssig brug også få mørke rande og poser under øjnene til efterhånden at forsvinde. Da niacinamider forbedrer hudens fugtighedsbalance, er cremer eller en niacinamid-serum et fantastisk valg til behandlingen af tør hud. Gennem stimuleringen af syntesen i kollagen, ceramider og elastin forberedes hudens elasticitet og spændstighed også. Det kan mildne tegn på hudens aldring og glatte de første linjer og små rynker. De antioxidative egenskaber i niacinamid virker forebyggende mod en lysbetinget, tidlig aldring. De er i stand til at neutralisere frie radikaler, som opstår på grund af UV-lys og kan beskadige huden.

Hjælper niacinamid mod akne?

Niacinamider er et velkendt mod akne til at regulere hudens talgproduktion og dermed forbedre hudens udseende. Bumser opstår, når huden producerer for meget talg, og denne talg ikke kan flyde væk fra porerne. Hvis en pore bliver forstoppet, så samles der endnu mere talg her, og der dannes en rød knude eller bums. Hvis der så også samles bakterier på stedet, kan dette forårsage ubehagelige betændelser. Niacinamid kan dæmpe denne proces og dermed forebygge dannelsen af bumser og hudorme. Derudover stimulerer ingrediensen din huds naturlige regeneration og styrker dit immunsystem. Det gør huden modstandsdygtig overfor ydre påvirkninger som for eksempel bakterier. En god forsyning med fugtighed, som stimuleres af brugen af niacinamid, forbedrer hudens udseende ved akne og uren hud.

Sådan bruges niacinamid rigtigt.

For en korrekt brug af niacinamid bør du følge kosmetikproducentens anbefalede formler. Virksomheder som Lancôme, Biotherm, Kiehl's eller IT Cosmetics arbejder tæt sammen med dermatologer og plastikkirurger for omhyggeligt at undersøge produkternes virkning og hudvenlighed. De enkelte formler er altid forsynet med udførlige brugsanvisninger, som giver dig yderligere sikkerhed. Når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt du skal bruge niacinamid om morgenen eller om aftenen, kan du også stole helt på de tilsvarende produktbeskrivelser. Nogle formler er specielt designet til at virke om natten – de hjælper din hud med at regenerere, mens du sover. Andre cremer eller serummer er mere velegnede til brug i løbet af dagen eller til påføring efter renserutinen om morgenen.

Hvor lang tid går der, før virkningen kan ses?

Det kommer altid an på produktet og hudens tilstand. Generelt kan man sige: For at opnå en synlig virkning af niacinamid er det nødvendigt at anvende det i mindst to uger. Nogle serummer virker allerede efter første brug og får din hud til at virke fastere, mere ensartet og fyldigere. Det skyldes dog som regel en kompleks produkt-formel med flere indholdsstoffer, som for eksempel hyaluronsyre eller ceramid.

Specielt ved den lysnende virkning af niacinamid med hensyn til pigmentpletter, alderspletter eller mærker efter bumser er lidt mere tålmodighed nødvendigt. Pigmentforandringerne lysnes lidt efter lidt. Denne blide proces har simpelthen brug for lidt tid, da din hud ikke kan regenereres med ét slag, men har brug for flere uger. En kur med niacinamid-serum bør derfor fortsættes i mindst fire uger. Ved behandlingen af bumser og uren hud kan det også vare et par dage og uger til de oprindelige betændelser stilner af.

Har vitamin B3 bivirkninger?

Ved en korrekt dosering har niacinamid ingen bivirkninger. En for høj forsyning med vitaminet kan dog forårsage rødmen i huden, kløe og fordøjelsesproblemer. En overdosering gennem den kosmetiske brug alene er meget usandsynlig. Hertil er koncentrationerne af ingrediensen for lav til at påvirke kroppen negativt. Hvis du allerede indtager kosttilskud med vitamin B3 eller niacinamid, så spørg din læge til råds om, hvorvidt du kan bruge kosmetik med niacinamid samtidigt.

Konklusion

Som du ser, kan niacinamid være rigtig god mod din hud. Den fremmer den naturlige genopbygning af din hud, tilfører fugtighed og er god for din huds beskyttende barriere. Ved hudproblemer som rosacea, uren hud og pigmentpletter kan niacinamid hjælpe med at få din teint til at se ensartet og glat ud igen. Gennem reguleringen af talgproduktionen har niacinamid også en positiv indflydelse på uren eller fedtet hud. Endelig forfines store porer også, og det får teinten til at virker mere sart og ung.

Niacinamid er perfekt egnet til din personlige anti-aging-rutine. Det beskytter din hud mod skadelig indvirkning fra frie radikaler og mindsker fine linjer og rynker ved at forbedre forsyningen af fugtighed. Opdag de mange effektive plejeprodukter med niacinamid hos perfumsdreams, og forkæl dig selv med en luksuspleje af din hud!

Vores service til dig

** Du finder nøjagtige rabatbetingelser i dit personlige velkomst– nyhedsbrev

*Det er ikke muligt at veksle til kontanter. Kan ikke kombineres med andre kampagner. Gyldig til 17.06.2024, ikke gyldig for udsalgsvarer, gavekort, mærkerne Acqua di Parma, Bond No. 9, Chanel, Drunk Elephant, Eisenberg, Kilian Paris, Rituals, Rosendo Mateu og artikler med mærket Luxury. Ingen minimumsværdi for bestillinger. Offentliggørelse er ikke tilladt. Parfümerie Akzente GmbH, VAT DE813307548 AG Stgt. HRB 581012

Betalingsformer


Prisbelønnet indkøb

Køb sikkert ind

Forsendelse partnere

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube