Vitamin C

Et essentielt næringsstof til kroppen

Når kroppen forsynes med en tilstrækkelig mængde vitamin C, er det forbundet med en masse fordele, herunder optagelsen af jern og regenerering af væv. Disse fordele kan ses direkte på huden. Ofte dækker næringsindtaget dog ikke tilstrækkeligt kroppens behov for dette vitamin. Vitamin C har en stærkt antioxidativ virkning, stimulerer kollagenproduktionen i huden og udjævner pigmentering. Kollagenproduktionen er essentiel for huden – uden den ser huden træt ud og mister sin spændstighed. Derudover har den en antiinflammatorisk effekt mod fx akne. Antioxidanterne sørger for, at belastninger fra eksempelvis UV-stråler eller stress ikke synliggøres på huden. Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at mange plejeprodukter har fokus på dette vitamin, for det giver en strålende og ungdommelig hud!

 

Hvad er det, som vitamin C kan, der får det til at stå i centrum inden for kosmetikbranchen?

  • Vitamin C fremmer kollagenproduktionen og sørger for, at huden er fast, opstrammet, ungdommelig og strålende.
  • Vitamin C fremmer sårhelingen. Sig farvel til mørke pletter, hårdt arvæv, og mærk en jævn heling af ar efter akne.
  • Som allerede nævnt fremmer vitamin C kollagenproduktionen. På dette næste skridt bearbejdes fine linjer og rynker positivt – vitaminet virker som en booster mod aldringsprocessen.
  • Miljøforurening og de giftstoffer, der er forbundet dermed, kan takket være vitamin C-holdige produkter ikke så let angribe huden. Vitaminet har en præventiv effekt, så frie radikaler ikke har en chance.
  • En creme med vitamin C lindrer betændelser i huden og reducere urenligheder.
  • Opfanger indflydelse fra skadelig UV-stråling og beskytter din hud mod lysbetinget hudaldring.
  • Understøtter og forlænger holdbarheden af plejeprodukter.

 

Vores anbefalinger

Oprindelse

Ascorbinsyre beskytter kosmetikprodukter mod fordærvelse igennem kontakt med ilt. Derudover mindskes den oxidative stress på huden igennem vitamin C. Hvis der samler sig for mange frie radikaler i en celle, kan det medføre, at cellen beskadiges eller endda ødelægges. Det fremskynder hudens aldring.

Hvordan kan man optage vitamin C? Vitamin C findes i høj koncentration i frugt og grøntsager. En høj andel kan findes i bær, rød peber og broccoli.

Anvendelse

I kosmetik bruges vitamin C under begrebet ascorbinsyre. Der skelne mellem den rene form og derivater – blandt de kendte former af derivater finder vi ascorbyl glucoside og magnesium ascorbate. Vitamin C findes derfor i cremer, serummer og solbeskyttelse.

1. Fugtighedscreme: Takket være anvendelsen af en daglig fugtighedscreme med det virksomme stof vitamin C understøtter du kollagenproduktionen, reducerer hud og arbejder præventivt med huden.

2. Serummer: Serummer er kendt for deres virkningsfulde effekt på alle lag af huden i en meget højere koncentration end en fugtighedscreme. Resultatet heraf er, at serummer med høj dosis vitamin C er præventivt mere effektive mod frie radikaler og reducerer hudens aldring. Ideelt set skal serummet masseres ind i huden, inden påføring af den daglige fugtighedscreme.

 

Plejeanvisning

Vi anbefaler enhver anvendelse af vitamin C. Til mere følsomme hudtyper bør der dog vælges et derivat (mindre righoldigt produkt) i stedet for den rene form.

 

Former af vitamin C