Hårplejens 10 bud

1. Hårvask: Mindre er mere. For at undgå fedtet hår bør du undgå at vaske håret hver dag. Vi anbefaler, at du kun vasker håret hver anden eller tredje dag. På den måde sikrer du, at dit hår bliver fedtet på en naturlig måde, og at talgproduktionen regulerer sig selv. Hvis du føler dig usikker efter 2 eller 3 dage, kan du sagtens ty til tørshampoo. Så får du hurtigt et flot look.

2. Shampoo: Gå uden om silikone og parabener, og vælg en shampoo med milde tensider. Med dette tip er det muligt for dig at beskytte din hovedbund og samtidig holde dit hår rent.
Vores råd: Vask ikke håret med varmt vand – lunkent vand er nøglen til succes.

 

3. Tørring: Gnid ikke håret tørt med et håndklæde efter vask – det er meget bedre at duppe det! Når du bruger den forkerte fremgangsmåde til at tørre dit hår, kan det i ekstreme tilfælde medføre, at håret knækker. Brug også kun glatte- eller krøllejern, når håret er helt tørt.

4. Udredning: Red først håret igennem, når det er helt tørt. Vådt hår er mere sart end tørt hår. Hvis håret ikke når at tørre helt af sig selv, så anbefaler vi, at du bruger en børste eller kam med fjernt siddende tænder, og at du starter nede fra spidserne og arbejder dig op.

5. Føn: For meget varme er som bekendt skadeligt for dit hår. Lad derfor dit hår lufttørre. På den måde får dit hår tid til at regenerere. Til sidst kan du føntørre dit hår ved lav temperatur. Når du føntørrer dit hår, så sørg for at holde din hårtørrer på en tilstrækkelig stor afstand på mindst 20 centimeter fra hovedet.

 

6. Essentielle hårplejeprodukter: balsam, hårkur, hårserum – klassikerne. Men hvornår skal man bruge hvad? En conditioner sørger for, at håret får færre knuder og sammenfiltringer. Det vil altså sige, at en conditioner tilfører smidighed og gør håret lettere at rede ud.
En hårkur er beregnet til at forsyne dit hår med fugtighed. Brug din yndlingskur hver 2. uge efter hårvask.
Hårserum er til hårplejeprofferne! Med et hårserum giver du din hårstruktur intensiv pleje. Massér det ind i hovedbunden efter hårvask for at understøtte hårstrukturen. Få dit hår til at stråle ved at pleje din hovedbund – forsyn den med tilstrækkelig fugtighed.

7. Giv ikke spaltede spidser en chance!: Du vil sikkert helst ikke have dit hår klippet, fordi hver centimeter tæller. Hvis du regelmæssigt klipper spidserne, får du dog på lang sigt et sundere hår, og du undgår spaltede spidser, som er skadelige for håret.

8. Styling: Brug scrunchies-hårelastikker i stedet for hårde metalklemmer – en blød overfladebehandling eller hårelastikker af stof er ikke tilbøjelige at knække håret.

 

9. Sund kost. Indtagelsen af vitaminer igennem frugt og grønsager ligesom indtagelsen af proteiner fra fisk, kvark og fjerkræ er essentiel for hårets styrke og vækst. Hårrødderne har også brug for fugtighed, og derfor er det vigtigt, at man har et tilstrækkeligt væskeindtag.

10. Sommer, sol, sollys: UV-beskyttelse er ikke kun et must til din hud. Også din hovedbund har brug for særlig pleje, og hårstrukturen har brug for understøttelse. Vores anbefaling: Brug plejeprodukter med UV-beskyttelse eller specielle sprays mod skadelige solstråler til dit hår. Du kan også benytte en sommerhat og farvede sjaler til hovedet. De beskytter ikke blot dit hår med UV-stråler, de er også utroligt smarte.

 

Her finder du passende produkter