parfumdreams præsenterer: Vores hårplejeguide til enhver hårtype

Lad dig inspirere af de nyeste frisuretrends, plejeprodukter og stylingtips fra os:

Uanset om du har fint, kraftigt, krøllet eller glat hår, så finder du essentielle pleje- og stylingtips til enhver hårtype. Med vores udvalg er vi helt sikre på, at du altid kan forlade hjemmet med perfekt stylet hår!

 
Wie pflege ich feines Haar richtig?

Hvordan plejer jeg fint hår?

Læs mere!
Wie pflege ich trockenes Haar?

Hvordan plejer jeg tørt hår?

Læs mere
Wie pflege ich fettiges Haar?

Hvordan plejer jeg fedtet hår?

Læs mere

Hårplejens 10 bud

1. Hårvask: mindre er mere. For at undgå fedtet hår bør man undgå at vaske håret hver dag. Vi anbefaler her, at man kun vasker håret hver anden eller tredje dag. På den måde sikrer du, at dit hår ikke bliver fedtet, og at talgproduktionen regulerer sig selv. Hvis du bliver usikker på dag to eller tre, kan du sagtens ty til tørshampoo. På den måde får du et hurtigt et flot look.
2. Shampoo: Gå uden om silikone og parabener, og vælg en shampoo med milde tensider. Med dette tips er det muligt for dig at beskytte din hovedbund og samtidig holde dit hår rent. En yderligere succesfaktor: Vask ikke håret med varmt vand – lunkent vand er nøglen til succes.

 

3. Tørring: Gnid ikke håret tørt med et håndklæde efter vask – det er meget bedre at duppe det! Når man bruger den forkerte fremgangsmåde til at tørre sit hår, kan det i ekstreme tilfælde medføre, at håret knækker. Brug kun glatte- eller krøllejern, når håret er helt tørt.
4. Udredning: Red først håret igennem, når det er helt tørt. Vådt hår er mere sart end tørt hår. Hvis håret ikke når at tørre helt af sig selv, så anbefaler vi, at du bruger en børste eller kam med fjerntsiddende tænder, og at du starter nede fra spidserne og arbejder dig op.
5. Føn: For meget varme er som bekendt hårdt ved dit hår. Vær opmærksom på, at dit hår er lufttørret, så det har haft tid til at regenerere i dette tidsrum. Brug en føntørrer på lav temperatur, og hold den mindst 20 centimeter væk fra hovedet.

 

6. Essentielle hårplejeprodukter: balsam, hårkur, hårserum – klassikerne. Men hvornår skal man bruge hvad? En conditioner sørger for, at håret får færre knuder og sammenfiltringer. Det vil altså sige, at en conditioner giver smidighed og gør håret lettere at rede ud. En hårkur er kun beregnet til at give dit hår fugtighed. Brug din yndlingskur hver 2. uge efter hårvask. Et hårserum er til de garvede inden for hårpleje! Med et hårserum giver du din hårstruktur intensiv pleje. Masser dit serum i hovedbunden efter hårvask, hvorved du beskytter din hårstruktur, får en sundere hovedbund og tilfører tilstrækkelig fugtighed.
7. Undgå spaltede hårstrå! Også selvom du helst ikke vil have dit hår klippet, fordi hver centimeter tæller. Når spidserne klippes regelmæssigt giver det sundt hår i længden, og det fjerner også spaltede hårstrå, som er skadelige for dit hår.
8. Styling: Brug hårelastikker af stof i stedet for metalspænder – skånsomt materiale eller hårklemmer i stof har ikke så stor tendens til at knække hårstrå.

 

9. Sund kost. Indtagelsen af vitaminer igennem frugt og grønsager ligesom indtagelsen af proteiner fra fisk, kvark og fjerkræ er essentiel for hårets styrke og vækst. Hårrødderne har også brug for fugtighed, og derfor har det betydning, at man har et tilstrækkeligt væskeindtag.
10. Sommer, sol, sollys: UV-beskyttelse om sommeren har ikke kun stor betydning for huden. Også hovedbunden har brug for pleje, men også hårstrukturen har brug for understøttelse. Vores anbefaling er her meget enkel: Brug plejeprodukter med UV-beskyttelse eller specielle UV-sprays mod solstråler til dit hår. Solhatte og kulørte tørklæder til hovedet er meget moderne – de beskytter både mod UV-stråler og er stilfulde.

 

Trendy frisurer

Gennemse vores trendlooks til din hårstyling, og lad os inspirere dig! Hvis du har lyst til forandring og dit næste besøg hos frisøren er lige om hjørnet, så står disse frisurer øverst på trendlisten dette år!

Long hair, don't care

Der følger masser af tålmodighed med denne trend – langt hår har i 2021 domineret catwalken og vakt opsigt. Kendisser som Kim Kardashian, Jennifer Lopez eller Julia Roberts har langt hår og ser fortryllende og unge ud. Med følgende udvalg får du perfekt plejet, sundt og glansfuldt langt hår.

Wet hair

Ikke kun i makeuppens verden topper dewy skin-looket trenden dette år. Der var næsten en rød tråd fra alle catwalks til vådt hår-looket i modeugen. Sådan får du nemt looket til fungere. Bland gelé med lidt vand, og påfør det i håret. Til sidst tager du en kam og reder ganske enkelt teksturen bagud eller i sideskilning.

Long Bob

Long bob – en af de mest betydningsfulde trendfrisurer for året 2021. Den passer til alle kvinder! Long bob egner sig til enhver ansigtsform, uanset om det er et markant-kantet, et rundt eller et ovalt ansigt! Med kærlighed til detaljerne sørger vi for, at denne frisuretrend passer perfekt til dig. Hos kvinder med en høj pande er en long bob med pandehår meget velegnet. Det individuelle pandehår mulighed for masser af variation. Både fræk og flirtende! Til det markante, kantede ansigt egner en long bob sig med etageklippede dækhår samt spidser, der falder på skuldrene. Til runde ansigter anbefaler vi en long bob med krøller. Krøllerne klæder det runde ansigt og sætter det perfekt i scene. Dette look er super afslappet med lange krøller.

Tips til at få håret til at vokse hurtigere

 

1. Regelmæssig klipning medfører, at spalter ikke beskadiger hele håret. 2. Afbalanceret kost og opmærksomhed på et tilstrækkeligt indtag af jern, vitamin C og omega-3. Disse indholdsstoffer findes især i bønner, peberfrugt, spinat, æg, chia- og hampefrø samt i vildlaks. 3. Biotin! Essentiel for håret og optaget delvist via kosten. Sørger for, at håret bliver mere modstandsdygtigt samt både er glansfuldt og ser glansfuldt ud.