The Different Company

Navnet siger det hele

Da mærket The Different Company blev grundlagt i år 2000, havde det det meget høje krav om at være anderledes end alle andre. Man ville udvikle dufte, som verden endnu ikke kendte og også gå andre veje ved fremstillingen. På den måde bliver ingen parfume fra The Different Company fremstillet med syntetiske duftstoffer. For bortset fra det med at være anderledes, vil mærket bevise, at de naturlige dufte stadig er de mest aromatiske, kraftigste, mest tiltalende og de mest værdifulde. Derudover bliver hver Eau de Parfum derfor enestående. For naturlige indholdsstoffer reagerer fuldstændig anderledes på huden, end de syntetiske ville gøre, hvorfor den samme duft endda hos tvillinger dufter helt anderledes. Dette er også hovedårsagen til, at The Different Company bevidst undlader at opdele duftene efter køn. Det er jo et kendt faktum, at kvinder igen og igen griber til dufte til mænd og at mænd finder parfumer til hende meget aromatiske. Så hvorfor ikke undlade dette ved hver parfume og lade bærerne selv bestemme? Og succesen giver dette lidt anderledes Company fuldstændig ret.

Vidste du at Indhold

The Different Company Parfum: To franskmænd opfinder parfumeverdenen påny

The Different Company (TDC) parfume gør sit navn ære: Der findes ikke dufte til mænd og dufte til kvinder, men kun unisexdufte, og der er ingen underinddeling af duftene i eau de parfum og eau de toilette. De foruddefinerede koncentrationer ignoreres helt enkelt. Der findes en Greenpeace-anbefaling af virksomheden. Hvordan kunne det lade sig gøre?

TDC parfume tillader sig den luksus „at være anderledes“

I år 2000 grundlagde Jean-Claude Ellena og Thierry de Baschmakoff virksomheden i Paris. Luc Gabriel gik kort tid efter også ind i virksomheden. Målet for de tre var: at udvikle virkelig luksuriøse dufte ledsaget af sloganet „det er en luksus at være anderledes“.

The Different Company Parfum tillader sig den luksus „at være anderledes“ i den forstand, at virksomheden udelukkende bruger naturlige og højt koncentrerede indholdsstoffer til produktionen af deres dufte. Syntetiske virkestoffer og dyreforsøg gælder som no-go. Denne indstilling imponerede miljøorganisationen Greenpeace og derfor skrev de en anbefaling.

Det helt specielle ved naturlige virkestoffer sammenlignet med syntetiske er, at duften udarter sig forskellig hos hvert enkelt menneske. Dermed er det også ved brug af naturlige virkestoffer ikke meningsfuldt at indordne duftene i dufte til mænd og dufte til kvinder. Underopdelingen i eau de parfum og eau de toilette eksisterer ikke hos The Different Company Parfum fordi virksomheden i den henseende ikke vil lave nogen inddeling. I stedet omsætter den sin egen forestilling og doserer naturlige aromastoffer i høj koncentration afhængigt af kvaliteten. Koncentrationen i TDC dufte ligger i gennemsnit imellem 4 og 12 procent. I modsætning til mange andre dufte, der ofte er en kombination af mange aromaer, har TDC dufte deres egne „hovedindholdsstoffer“, en blomst eller en rod, der angiver emnet. Nogle gange omhyldes aromaen også af andre aromaer.

I 2004 blev grundlæggeren Jean-Claude Ellena hyret som hovedparfumør af den franske luksusvare producent Hermès. Han overdrog forretningsførelsen til sin datter Céline Ellena, men arbejder fortsat som parfumør for The Different Company. De usædvanlige flakoner er skabt under ledelse af Thierry de Baschmakoff.

Hvem er Jean-Claude Ellena?

Han kaldes også for „duftenes Mozart“ – Jean- Claude Ellena. Grundlæggeren af TDC Parfumer og tidligere næse hos Hermés blev født i 1947 i duftenes verdenshovedstad Grasse. Også hans far var parfumør, men for Jean-Claude Ellena var der i lang tid slet ikke nogen profession i sigte. Stjerne-parfumøren og forfatteren („Den drømte duft – fra en parfumørs liv“) var så dårlig i skolen, at hans far tog ham ud af skolen tidligt. Derefter arbejdede Jean-Claude Ellena som medhjælper i parfumeindustrien. Først da han mødte sin nuværende kone, født Irin Susannah, begyndte han at tage sit liv i egen hånd. Igennem hans kone, som stadig følger ham på alle hans rejser også efter 50 år, og hendes familie dykkede han ned i kunstens og litteraturens verden. Han fandt svar på livets store spørgsmål.

I 1968 begyndte han en uddannelse hos den schweiziske duftspecialist Givaudan. I modsætning til mange andre i parfumeindustrien, der hele tiden finder på nye parfumer og aldrig bliver lagt mærke til havde han heldet og talentet til efter kort tid at gøre opmærksom på sig selv med usædvanlige duftblandinger. Da han var 29 år gammel komponerede han sin første succesfulde parfume „First“ til diamantforhandleren Van Cleef & Arpels. Efter kort tid arbejdede han også for Cartier, Armani og Yves Saint-Laurent Odeure. I 1992 skiftede han til den tyske virksomhed Haarmann & Reimer, i dag kendt under navnet Symrise, hvor han blev indtil han gjorde sig selvstændig. Fra 2004 til 2015 arbejdede han som chefparfumør hos Hermés. Og derefter trak han sig tilbage.

Hans varemærke var, at han i sit arbejde og i de dufte han skabte fokuserede på det væsentlige. Mange af hans parfumer indeholder kun ti ingredienser. Til sammenligning: I 70´erne sagde man, at en duft er kun god, hvis den indeholder over 400 aromaer.

Jean-Claude Ellena overvejer først et emne, en historie, han gerne vil fortælle, før han går i gang med at skabe en duft. Ofte skriver han også en novelle – skaber et miljø, planter, atmosfærer der fungerer som kulisse til stemninger. Først derefter beskæftiger han sig med de enkelte ingredienser og formler. I dag gælder han som en af verdens bedste parfumører og står i spidsen for Haute Couture.

Duftene fra The Different Company parfume

 • Pure eVe
 • Sel de Vetiver
 • Sublime Balkiss
 • Le 15
 • Oud Shamash
 • Oud for Love
 • Tokyo Bloom
 • I miss Violet
 • Osmanthus
 • Bergamot
 • Limon de Cordoza
 • Oriental Lounge
 • Une Nuit Magnetique
 • Bois d'Iris
 • Un Parfum des Sens & Bois
 • Un Parfum d'Ailleurs & Fleurs
 • Un Parfum de Charmes & Feuilles