Dufte fra Niki de Saint Phalle

I 1983 kreeredeNiki de Saint Phalle for første gang dufte til kvinder. Hun så dette so… Læs mere!

Niki de Saint Phalle Dufte

I 1983 kreeredeNiki de Saint Phalle for første gang dufte til kvinder. Hun så dette som en udfordring til, med sin egen parfume, at fremhæve kvindens sanselige side. Og på den måde er hendes dufte til kvinder blevet inspiration til krævende kvinder, der med hendes parfume understøtter deres egen kvindelige styrke, men alligevel ønsker at spraye lidt erotik i luften.

Niki de Saint Phalles erotiske duftverden

Den berusende aroma fra Saint Phalles dufte til kvinder er præget af rosens blomsteragtige noter, morgenfrue og jasmin. Hertil kommer de fine nuancer fra sandeltræ, moskus, ylang-ylang, der med vetiver, patchouli og rav forenes til en rigtig dufteksplosion. Nikis parfumer symboliserer den feminine styrke, der behændigt udfordrer og forfører mandeverden. For også optisk at understrege denne forventning, skabte kunstneren specielle flakoner, der viser 2 mangefarvede slanger, der er svunget ind i hinanden. Niki de Saint Phalle blev født den 29. oktober i den franske by Neuilly-sur-Seine og blev frem for alt verdensberømt for sine utraditionelle "Nana-figurer". Disse figurer, der præsenteres som stiliserede kvinder med yppige, runde former, kendetegnes ved at være mangefarvede. Kunstneren deltog i MoMA udstillingen i New York, i Amsterdam og Rom og har udsmykket grotterne i de kongelige haver i Hannover.

Vidste du at Indhold

Niki de Saint Phalle: Parfume og magisk duftvand

 

Bag navnet Niki de Saint Phalle skjuler der sig en usædvanlig kunstner, der blev født den 29. oktober 1930 i Neuilly-sur-Seine og døde den 21. maj 2012 i San Diego. Denne maler har fransk-schweiziske rødder og arbejder som billedkunstner. I Tyskland er hun især kendt for sine Nana-figurer. I dag kan man stadig beundre disse farvestrålende figurer på skulpturmilen i Hannover.

 

Niki de Saint Phalle så dagens lys i en forstad til Paris og voksede op i USA før hun senere flyttede til Schweiz. Efter et besøg på en klosterskole i New York havde hun privat en dybt chokerende oplevelse, som det lykkedes hende at bearbejde igennem arbejdet med kunst og skulpturer.

 

Niki de Saint Phalle - Nana-figurernes internationale gennembrud

 

Da hun var 18 år gammel giftede hun sig med hendes ungdomskæreste Harry Mathews. I de efterfølgende år kom børnene Laura og Philipp til verdenen. I 1952 flyttede hele familien tilbage til Paris. Gipsarbejdet, billedhugger arbejdet samt arbejdet som performancekunstner fyldte Niki de Saint Phalles liv.

 

I 1964 opstod de første Nana-kvindefigurer. De er let genkendelige på deres runde, eksperimenterede former. I begyndelsen brugte kunstneren tråd og simple tekstiler til figurerne og gik først senere over til polyester. Fire år senere fulgte den første udstilling på Museum of Modern Art in New York. Herefter fulgte også udstillinger i Hannover og München samt i Paris, Stockholm og Amsterdam.

 

Niki de Saint Phalle duftvand til helt særlige øjeblikke.

 

Med duften til kvinder forlod Niki de Saint Phalle i 1983 det kunstneriske arbejde og åbnede et helt nyt terræn. I princippet kan man allerede ved et første øjekast på flakonerne genkende tanken bag, målsætningen og budskabet fra Nana-figurerne. Niki de Saint Phalle forsøgte via hendes dufte til kvinder især at arbejde med de ting, der sætter fokus på en kvindes sanselighed. Hun lod sig i den sammenhæng inspirere af selvbevidste kvinder med høje krav til produkterne og som bærer en indre kraft i deres feminine side og samtidig er i kontakt med deres erotiske og sanselige side. Takket være duftene fra Niki de Saint Phalle skulle det lykkedes denne kunstner at mestre udfordringen med stor lethed. Hun høstede konstant anerkendelse for denne duftvand i parfumebranchen.

 

Parfumer og kunstfigurer fra den fortryllende dyreverden

 

Hvis du gerne vil opleve de forskellige parfumer fra Niki de Saint Phalle så kommer du ikke udenom at kaste dig ud i de berusende aromaer fra forskellige blomsternuancer fra morgenfrue, jasmin og rose. De spændende accenter sørger sandeltræ, ylang ylang og moskus for. Niki de Saint Phalle følte sig udfordret af mandeverdenen til med en selvbevidst og forførende duft at lancere noget helt nyt og for at sørge for optisk furore med en kunstnerisk formgivet glasflakon. Øverst på låget er der placeret to farvede slanger, som er slynget ind i hinanden. Denne kreation minder uden tvivl om hendes berømte Nana-figurer og avancerer til blikfang.

 

Den duftende rejse ind i Niki de Saint Phalles verden

 

Ligesom dyrene der er placeret forrest på flakonen som kunstfigurer understreges slangerne af katten, hesten og fuglen. Niki de Saint Phalle skaber med sine dufte berusende oplevelser der provokerer og begiver sig således ud på en ubeskrivelig duftoplevelse. Med eau de parfumen sætter kunstneren et tidløst mesterværk i verden med duftende form. Hvis du bruger Niki de Saint Phalles duftvand vil du opleve duftens forskellige niveauer fordelt over hele dagen og den følgende dag vil du slet ikke ville give slip på den igen. Du føler dig omgivet af en aura af tryllekunst, fantasi, kreativitet og noget helt ubeskriveligt, der først udgør den egentlige fortryllelse fra en ekstravagant, fremragende duftvand.

 

Påfør dig din yndlingsduft og et fabeldyr og oplev nye personlige egenskaber og følelser. Det er en udfordring duften fra Niki de Saint Phalle forstår at fremprovokere i enhver kvinde for hun er ikke bange for at følge ukendte, eksperimenterede og usædvanlige veje og kombinationer. Lad os sammen tage på en oplevelsesrejse sammen med kunstneren Niki de Saint Phalle til sansernes verden.