Mark Birley Parfum

Eksklusive dufte til mænd til særlige lejligheder

Den, den leder efter en usædvanlig duft til mænd, skal prøve engang at snuse til parfumen fra Mark Birley . De ekstravagante dufte For Men og Charles Street opfylder de forventninger, du har til eksklusive dufte til mænd. De enkle og dog udtryksfulde falkoner betoner duftkreationernes maskuline elegance. For den moderne mand repræsenterer disseparfumer fra det britiske fornemme brand karisma, stil og elegance.

Fra natklubben til den store vide verden af eksklusive dufte.

Mark Birley, født i 1930, giftede sig i 1954 med den smukke Annabel Vane-Tempest-Stewart. Kærligheden til sin kone lod han komme til udtryk, idet Birley opkaldte den berømte natklub efter hende: Annabel's i Charles Street i det noble område Mayfair i London var en berømt adresse. Blandt de kendte stamgæster var bl.a. prins Charles. Men Mark Birley havde en anden stor kærlighed : Kærligheden til eksklusive dufte ansporede ham til at ansætte en af de bedste parfumører. Pierre Bourdon udviklede For Men, der kom på markedet i 1996, dog i begyndelsen kun til en udvalgt kundekreds. I 2010 blev duften Charles Street lanceret. I mellemtiden kan man nu få deluksuriøse dufte til mænd i et begrænset antal.

Vidste du at Indhold

Mark Birley: Han var ejer af verdens mest elitære natklub, men han kunne ikke redde sine sønner

Mark Birley efterlod verden med to fremragende dufte og en legendarisk og syndigt dyr natklub, hvor utallige små og store stjerner og kongelige har tilbragt mange festlige nætter. Hans liv endte dog med to store tragedier.

Senere millionær droppede ud fra studiet

I maj 1930 blev Mark Birley født. Hans fulde navn var Marcus Lecky Oswald Birley Hornby, men alle kaldte ham bare Mark Birley. Englænderen blev født i Eton og viste, at han havde arvet sin fars talent. Faren var portrætmaler. Han var et geni til at tegne. Hans professionelle ønsker gik dog i en helt anden retning. Han begyndte at læse filosofi, politik og økonomi, men bestod ikke flere af prøverne, hvorfor han til sidst droppede ud af studiet.

Birley grundlægger „Medlems-natklubben“

I stedet grundlagde han i 1963 i hjertet af London, nærmere bestemt i Charles Street, sin legendariske natklub, som han opkaldte efter sin elskede kone: Lady Annabel Vane-Tempest- Stewart. Parret var blevet gift i 1954. Hans noble klub var dengang den første af sin slags. Det var et eksklusivt medlems-diskotek. Ideen bag var at skabe et diskret sted for det engelske High Society. Birleys forretningstalent stod hurtigt klart, for alle med blåt blod i årene og rige i landet var snart medlemmer i klubben. Allerede kort tid efter var også den engelske kongefamilie blandt gæsterne. Således blev Prins Charles ofte set i etablissementet.

Fra 1972 begyndte forretningsmanden at udvidde sin virksomhed. Han åbnede „Mark's Club“ samt flere hoteller, restauranter og barer.

Flygtet tiger angriber Birleys søn

Familien havde tre børn men det var ikke et lykkeligt ægteskab. Annabel blev efter kort tid en af Mark Birleys venners elskerinde, Sir James Goldsmith, og efterfølgende hans kone. I 1975 var skilsmissen officiel. Den ene søn, Robin, blev som barn angrebet og dræbt af en flygtet tiger i en zoologisk have, som tilhørte en ven. Den anden søn, Robert, forsvandt i Togo i 1986. Det blev aldrig opklaret, hvor han var blevet af, men alt tyder på, at han døde. Kun datteren India Jane fulgte sin fars fodspor og videreførte forretningen sammen med ham.

Parfumen „Mark Birley Men“

I 1996 lancerede forretningsmanden sin første duftserie til mænd, „Mark Birley Men“, som han komponerede sammen med Frédéric Malle og den berømte parfumør Pierre Bourdon. Pierre Bourdon havde på det tidspunkt allerede arbejdet for Yves Saint Laurent og Davidoff. De tre mænd brugte atten måneder på at udvikle denne duft, der oprindeligt kun var tiltænkt medlemmerne af Annabel´s. Efterspørgslen var dog så stor, at Mark Birley også solgte duften i en limiteret edition udenfor klubben.

Efter ønske fra Mark Birley er duften en komposition, der både indeholder en eau de parfums traditionelle essenser og indflydelse fra mere moderne strømninger. Der er anvendt bergamot, mandarin, muskat, lime, sandeltræ og vetivergræs.

I 2007 døde Mark Birley ved et slagtilfælde i en alder af 77 år.

I 2010 udkom endnu en duft i serien til manges overraskelse, parfumen „Charles Street“.

Skønhederne i familien Birley

Mark Birleys søster, Maxime de la Falaise, var en kendt model i 50´erne og hendes datter, Loulou de la Falaise, blev den berømte modeskaber Yves Saint Laurents muse. De to lærte hinanden at kende på et diskotek i New York og kort tid efter fulgte Loulou de la Falaise designeren til Paris. Det var begyndelsen på et samarbejde, der skulle vare mange årtier.

Overblik over parfumekreationer fra Mark Birley

  • Mark Birley Eau de Toilette Spray Men
  • Mark Birley Deodorant Stick Men
  • Mark Birley Eau de Parfum Spray Charles Street
  • Mark Birley After Shave Balm Men
  • Mark Birley Shower Gel Men

Vidste du det?

Hvad står „Balm“ for i „After Shave Balm“?

„Balm“ er et engelsk ord og betyder „balsam“. „After Shave Balm“ hedder altså helt enkelt :„Balsam efter barberingen“. Dette middel hjælper til at berolige huden igen efter barberingen.