Balmain

Pierre Balmain var en fransk modeskaber, som i slutningen af anden verdenskrig åbnede sit eget første modehus. Dette blev muligt for ham på grund af hans bekendtskab med forfatterinden Gertrude Stein, som understøttede ham finansielt. I 50-erne opnåede designeren verdensberømmelse med sine kollektioner. Datidens stilikoner som Brigitte Bardot, Marlene Dietrich og Katherine Hepburn blev klædt på af ham, men også førsterangs prominente som dronning Sirikit af Thailand hørte til hans kundekreds. Ifølge hans eget udsagn fandt Balmain ikke tøj, sko eller tilbehør som absolut udslagsgivende for en udstråling af elegance, men derimod parfume, hvorfor han i 1946 følte sig inspireret til at kreere sin første duft: Elysées 6483, opkaldt efter hans modesalons telefonnummer. Han kreerede udelukkende parfumer, som efter hans egne forestillinger kunne bæres af en kvinde, som udstråler en vis diskretion og ved ethvert møde efterlader et uforglemmeligt minde med sin duft. Også i dag repræsenterer navnet Balmain fintfølende elegance og fransk "savoir vivre". Designeren har med sine kreationer uden tvivl tegnet et nyt billede af den stilsikre kvinde i samfundet, hvilket også var Karl Lagerfelds opfattelse, som lærte sit håndværk hos Balmain.

Vidste du at Indhold

Duftenes haute couture:

Balmain Balmain parfumer tæller til de mest eksklusive dufte fra Frankrig. De stammer fra den franske modeskaber Pierre Alexandre Claudius Balmain. Modezaren grundlagde sit label i 1945. Også efter hans død i 1982 fortsatte mærket med at eksistere og betragtes i dag stadig som et af de mest kendte indenfor haute couture mode.

Pierre Balmain skabte i 1946 sin første parfume til kvinder. Tre år senere introducerede han sin først duft til mænd „Eau de Verbeine-Citronelle“ på markedet. Duftkreationen du finder i vores parfumeri har en lang tradition hos Balmain. De fremstilles stort set stadig i overenstemmelse med Pierre Balmains dufte. Nogle af hans dufte bliver dog ikke længere fremstillet. Centrum i hans virke var for Pierre Balmain moden, som solgte særligt godt i Europa og USA i 1950´erne.

Selv den kendte tyske modeskaber Karl Lagerfeld var i lære hos ham. Selvom Balmains primære forretningsområde var mode skabte han i løbet af sin karriere dufte, som genspejlede stemningen i hans modekreationer. I den sammenhæng arbejde han sammen med renommerede parfumører, som omsatte de dufte han havde designede. Blandt hans mest populære dufte til kvinder findes klassikeren „Jolie Madame“. Også duften „Ambre Gris“ er meget populær blandt kvinder. Duften kom på markedet i 2008. I duften blandes krydderiet ambra med pudderagtige nuancer.

Den perfekte duft til kvinder kommer fra Balmain.

Blandt vores dufte til kvinder finder du et meget stort udbud fra Balmain. Her til du kunne tilfredsstille dine præferencer for dufte med parfumer. Hvis du holder af det meget sanselige og blomstrende kan duften „Ivoire“ anbefales. Parfumen minder om den følelse en spadseretur i skoven bringer med sig om foråret når de første blomster begynder at blomstre. Blomsterkomponenter som liljekonvaller og nellike sørger for en afbalanceret, sød duft. Derimod virker Balmain-duften „Vent Vert“ særdeles frisk. Den får sin friske note fra essensen af lemon i topnoten. Moset udgør en basisnote, som tilfører parfumen en vis mængde klarhed. Derfor bæres „Vent Vert“ gerne af selvbevidste, moderne kvinder. Kvinder der lægger stof vægt på deres kvindelighed vil særligt få glæde af eau de toilette sprayen „Eau D'Ivoire“. Ribs og magnolie-ekstrakt gør denne parfume til en sand feminin klassiker. Patchouli og osmathus sørger for den særlige sarte note i duften.

Dufte til mænd fra Balmain

Ved duftene til mænd indtager „Homme“ førstepladsen. Parfumen er en tidløs komposition til den stærke mand, der lægger vægt på eksklusivitet og mandighed. I duften finder du bitre nuancer fra safran og muskatnød. Også cedertræ og mos giver kreationen den helt specielle maskuline note. Derimod udgør æble og viol duftens feminine sider og sørger for en nøje afmålt mængde friskhed og tidløshed. Eau de toilette sprayen „Monsieur Balmain“ er endnu en duft til mænd. Hans kombination af frugtagtige elementer som citron og mynte sammen med bitre krydderier som peber og moskus gør duften særdeles indtagende, og du vil modtage en stor mængde komplimenter for den. Parfume sprayen „Carbone“ er en pikant og krydret duft. Den intensive aroma tilfører duften en mørk og hemmelighedsfuld udstråling. Den kølige kreation synes ved første øjekast tilbageholdende og sælges i en puristisk plakon, som er typisk for Balmain.